Foto: F64
Svētdien Aglonā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielo svētku svinības, informēja Latvijas Romas Katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Plkst.19 svētku svinībās Aglonā piedalīsies arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.


Rīta Sv.Mise bazilikā pie Dievmātes altāra notika plkst.7, bet plkst.9 - dienas Sv.Mise, garīgā adopcija, plkst.10.30 - Rožukronis bazilikā pie lielā altāra. Plkst.11 sevi prezentēs svētceļnieku grupas, bet plkst.12 notiks dienas Sv.Mise jaunatnei un svētceļniekiem, plkst.15 - Žēlsirdības kronītis.

Svētku dalībniekiem plkst.15.15 būs iespēja noskatīties filmu "Credo" par Jāni Pāvilu II Aglonas Bazilikas sakrālajā laukumā. Savukārt ikviens dejot gribētājs plkst.15.30 varēs dejot sakrālās dejas pie Aglonas Katoļu ģimnāzijas. Muzicēs Sintija Grava.

Plkst.17.45 pie bazilikas koncertēs jaunie vokālisti, plkst.18.30 - Vesperes, plkst.19 - vakara Sv.Mise, Dievmātes litānija, euharistiskā procesija. Plkst.22 sāksies tradicionālais tautas Krusta ceļš, bet plkst.24 notiks pusnakts Sv.Mise. Visu nakti no plkst.1 līdz 7 bazilikā notiks adorācija.

Kā ziņots, pirmdien, 15.augustā, plkst.7 notiks rīta Sv.Mise, bet plkst.9 - Sv.Mise jaunatnei. Sv.Mise svešvalodā apakšējā baznīcā notiks plkst.10. Pie pāvesta altāra plkst.11 notiks Rožukronis. Svētku galvenā Sv.Mise sāksies plkst.12, turpinājumā būs Dievmātes litānija, euharistiskā procesija pie pāvesta altāra, ko koncelebrēs visi bīskapi. Svētki beigsies plkst.19 ar vakara Sv.Misi.

Svētku laikā Aglonas bazilikas kriptā būs apskatāma Jānim Pāvilam II veltīta fotoizstāde, kurā apkopotas Latvijas un Vatikāna autoru fotogrāfijas, kas tapušas pāvesta Latvijas vizītes laikā 1993.gadā. Tāpat būs apskatāma izstāde "Jānis Pāvils II. Satikšanās". Tās apmeklētāji varēs iepazīties ar Latvijas iedzīvotāju liecībām par tikšanos ar Jāni Pāvilu II un šīs tikšanās radīto iespaidu uz viņu dzīvi.

Arī kopienas un kustības piedāvās dažādas aktivitātes. Labdarības organizācijas "Caritas Latvija" teltī varēs uzzināt par iespēju kļūt par "Caritas" brīvprātīgo, kā arī gūt informāciju par "Caritas" profesionālās sagatavotības semināriem, kas notiks no 2011.gada septembra līdz 2013.gada maijam.

Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skolas teltī varēs iepazīties ar materiāliem par skolas darbību Latvijā un citviet pasaulē, aplūkot fotogrāfijas no līdzšinējām skolas sesijām Latvijā, piedalīties slavēšanā, dzirdēt liecības un saņemt aizlūgšanas. Skolas dalībnieki arī dosies evaņģelizācijā Aglonas ielās.

Kopienas "Emmanuel" teltī šodien plkst.10 - slavēšana, no plkst.9 līdz 19 varēs iegūt informāciju par kopienas darbību, pārrunāt garīgus jautājumus un saņemt aizlūgšanas.

Kustības "Dzīvības straumes" teltī varēs iegādāties izdevniecības "Dzīvības straumes" grāmatas, uzzināt par kustības piedāvātajām iekšējās dziedināšanas programmām, kā arī notiks slavēšana un būs iespējams saņemt aizlūgšanas.

Rīgas Augstākās reliģijas zinātņu institūta (RARZI), Rīgas Teoloģijas institūta (RTI) un Rīgas Katoļu ģimnāzijas (RKĢ) teltī būs pieejama informācija par visām trim katoliskās izglītības iestādēm - to mācību programmām, sabiedriskajām aktivitātēm, studentu/skolēnu dzīvi, RKĢ aktivitātēm skolēniem, kā arī iegādāties teoloģiski izglītojošu literatūru.

No plkst.10.30 līdz 11 paredzētas RTI un RARZI katehēzes - "Kas ir ticība?", no plkst.15.30 līdz 17.30 RTI un RARZI katehēzes - "Kas ir cilvēks?", "Kas ir patiesība?", "Kas ir celibāts?", "Kas ir priesteris?".

Katra katehēze ilgs 20 minūtes un ietvers priekšlasījumu un diskusiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!