Foto: LETA

Pagājušā gada janvārī spēcīgas vēja brāzmas atplēsa Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona jumtu. Kopš notikušā pagājis jau vairāk nekā gads, taču jumts tā arī vēl nav atjaunots. Tas esot saistīts ar to, ka šobrīd vēl tiek meklēts veids, kā piesaistīt nepieciešamo finansējumu.

Kā portālu "Delfi" informē SIA "Rīgas nami", jumta nomaiņas darbi un metāla konstrukciju stiprināšanas darbu uzsākšana ir apturēta, jo uzņēmums kopā ar ēkas īpašnieku, proti, Rīgas valstspilsētu, meklē risinājums finansējuma piesaistei, ņemot vērā nepieciešamo ieguldījumu apjomu.

Uz jautājumu, kad jumts varētu būt atjaunots šobrīd atbilde netiek sniegta, taču pērn decembrī SIA "Rīgas nami" vēl klāstīja, ka jumta remontdarbus plānots sākt tuvākajā laikā. Tobrīd uzņēmums prognozēja, ka darbu ilgums būtu aptuveni trīs mēneši.

Tādējādi, pēc uzņēmuma iepriekšējās prognozes, šobrīd, marta vidū, darbi būtu beigušies vai vismaz tuvojušies izskaņai, taču, kā izriet no uzņēmuma pēdējās atbildes, tie pat nav sākušies.

Kā iepriekš ziņots, gan jumta seguma atjaunošanu, gan paviljona metāla konstrukciju pastiprināšanu plānots veikt uzņēmumam AS "Būvuzņēmums Restaurators". Pirmās iepirkuma daļas līguma summa ir 571 120,64 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt otrās – 595 905,27 eiro bez PVN.

Vaicāti, kāpēc netika veikta sarunu procedūra, bet tā vietā sludināts iepirkums, uzņēmums skaidroja, ka tas tika darīts, lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku pretendentu dalību, brīvu, vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi, kā arī kapitālsabiedrības efektīvu līdzekļu pārvaldīšanu, saņemot saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, tika rīkots atklāts konkurss.

Tāpat par iepirkuma metodes izvēli tiek norādīts, ka šajā gadījumā tā ir atvasinātas publiskas personas kapitālsabiedrība, kā rezultātā arī Publisko iepirkumu likuma subjekts. Proti, likums regulē kārtību kādā uzņēmums drīkst veikt iepirkumus.

Cita starpā uzņēmums norāda, ka visi Sakņu paviljona nomnieki kopš 2022. gada janvāra vētras postījumiem tika izvietoti citos Rīgas Centrāltirgus paviljonos – rudens un ziemas sezonā tie atrodas Zivju vai Gaļas paviljonos, savukārt pavasara un vasaras sezonā tie pārsvarā atrodas tirgus āra teritorijā.

Portāls "Delfi" pērnā gada decembrī vēstīja, ka, lai atjaunotu Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona pērnā gada sākumā bojāto jumtu, tika izsludināts iepirkums, kas šobrīd jau ir noslēdzies, taču skaidrības par to, konkrēti kad sāksies darbi, nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!