Pēc uzņēmuma "Rīgas dārzi un parki" pasūtījuma pabeigta Dzegužkalna rekonstrukcijas pirmā kārta, kuras laikā parka administrācijai uzcelta jauna ēka.
Projekta realizētāju būvuzņēmuma RRB sabiedrisko attiecību konsultanti informēja, ka rīdzinieku iecienītajā parkā atjaunota un uzlabota apgaismojuma sistēma, uzbūvēti divi bērnu rotaļu laukumi, sakārtoti celiņi abās pusēs Buļļu ielai, kā arī atjaunoti pievedceļi ap estrādi.

Atjaunošanas laikā uzbūvēta administratīvā ēka Dzegužkalna parka personālam. Izremontēta arī parkā esošā sabiedriskā tualete.

Savukārt "Rīgas dārzi un parki" pilnībā atjaunojuši un papildinājuši apstādījumus. No Dzegužkalna virsotnes paveras skats uz Vecrīgu, ko agrāk nebija iespējams redzēt veco un lielo koku dēļ.

Rekonstrukcijas pirmā kārta izmaksāja apmēram 200 tūkstošus latu.

Savukārt atjaunošanas otrās kārtas projektam vajadzēs 18 tūkstošus latu.

Pēdējos gados Rīgā atjaunoti vairāki pilsētas parki un sākta Arkādijas parka, Klusā dārza, Esplanādes, Miera dārza un Daugavas labā krasta rekonstrukcijas projektu izstrāde. Iecerēts turpināt rekonstrukciju Ziedoņdārzā, Grīziņkalnā, Esplanādē u.c. vietās pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!