Foto: stock.xchng
Pirmdien plkst. 11:00 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā tiks atklāta plaša sabiedrības informēšanas akcija par bērnu applaucēšanās un apdegumu riskiem, informē akcijas rīkotāji.

Akcija turpinās pagājušā gadā iesākto sabiedrības informēšanas kampaņu bērnu applaucēšanās un apdegumu gadījumu mazināšanai. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dati liecina, ka tieši apdegumi un applaucējumi ir biežākās traumas, ko bērni gūst mājās savu tuvinieku klātbūtnē un kuras būtu visvieglāk novēršamas. Visbiežāk cieš bērni vecumā līdz 3 gadiem, kad mazuļa veselība un drošība ir pilnībā atkarīga no pieaugušo uzmanības un rūpēm par viņu.

Vidēji ik dienu ātrās palīdzības mediķi slimnīcās nogādā divus bērnus pēc applaucēšanās vai apdegumiem – šīs traumas prasa ne tikai ilgstošu un sarežģītu ārstēšanu, daudzos gadījumos mediķiem ir jācīnās par bērnu izdzīvošanu, norāda akcijas organizētāji.

Akcijas atklāšanā mediķi un bērnu tiesību aizstāvji sniegs informāciju par applaucēšanās un apdegumu riskiem un praktiski demonstrēs tipiskākās situācijas, kā bērni sadzīvē gūs apdegumus. Tāpat pasākumā tiks sniegta informācija par akcijas norisi un demonstrēti tās ietvaros izveidotie informatīvie materiāli un izglītojošie video materiāli, kuru mērķis ir mazināt bērnu traumatismu un izglītot pieaugušos par bērnu applaucēšanās un apdegumu riskiem, kā arī pareizu rīcību, ja nelaime tomēr ir notikusi.

Akcijas atklāšanā piedalīsies tās organizētāji un atbalstītāji - Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, kā arī vecāku apvienības un TV3 raidījuma "Māmiņu klubs" un lielveikalu tīkla "Maksima Latvija" pārstāvji. Par bērnu traumatisma profilaksi, uzsākot akciju, runās arī Veselības ministrijas pārstāvis.

Informatīvās akcijas atklāšana notiks Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā Rīgā, Vienības gatvē 45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!