Šonedēļ plānots sākt Rīgas Brāļu kapu skulptūru un piemiņas plākšņu atjaunošanu. Visu darbu veikšanai pietrūkst līdzekļu, bet speciāli šim mērķim Rīgas centrā ir atvērts ziedojumu kiosks, pirmdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".
Līdz šim Rīgas Brāļu kapu atjaunošanas darbi ir notikuši gausi. To apstiprinājis arī Rīgas Pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis. Pēc viņa domām, īpaša uzmanība Brāļu kapos jāpievērš visam – svētajai ugunij, skulptūrām, piemiņas plāksnēm.

"Svarīgi ir nomainīt kapu plāksnes, jo daudzās no tām vairs nav saskatāms apbedītā vārds un uzvārds. Pāšlaik esam pasūtījuši 300 plāksnes. Savu artavu Brāļu kapos plāno ieguldīt arī uzņēmumi Latvijas gāze un Latvenergo. Tie plāno ierīkot gāzes un elektrības padevi mūžīgajai ugunij, jo tagad tā tiek uzturēta ar astoņiem gāzes baloniem," laikrakstam stāstījis Gailītis.

Lai paātrinātu darbu veikšanas procesu, Rīgas Brāļu kapu fonds nolēmis vākt ziedojumus kioskā pie Vērmanes dārza.

Pirmajā dienā saziedots ap 300 latu, un nedēļas kopējā summa ir 360 latu. Kiosks darbošoties, kamēr tiks paveikti darbi, jo restaurācijas apmēri esot iespaidīgi, stāstījusi Rīgas Brāļu kapu fonda direktore Inita Marija Heislere.

Viņa piebildusi, ka šogad no fonda puses plānots atjaunot Rīgas brāļu kapu projekta autora, arhitekta Birznieka kapu. Tāpat drīzumā tiks uzsākts darbs pie skulptūras Kritušie brāļi kompozīcijas atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!