Par pazemes autostāvvietas Kronvalda parkā, kas atrodas pie Rīgas Kongresu nama, izmantošanu no 1.jūlija tiks iekasēta maksa.
Paredzēts, ka maksa par automašīnas novietošanu laikā no pulksten 8 līdz 20 būs 0,30 latu stundā, bet no pulksten 20 līdz 8 - 0,20 latu stundā.

Savukārt mēneša abonēšanas maksa būs 100 latu, dienas abonementa maksa laikā no pulksten 8 līdz 20 - 60 latu, bet nakts abonementa maksa laikā no pulksten 20 līdz 8 būs 40 latu.

SIA "Rīgas autostāvvietas" priekšnieks Egīls Dīriņš uzsvēra, ka pašlaik, kamēr autostāvvietas izmanotšana ir par brīvu, laika posmā no pulksten 11 līdz 15 stāvvietā brīvu vietu praktiski nav.

Pašlaik ir grūti prognozēt, kāda situācija būs pēc 1.jūlija, piebilda Dīriņš. Tomēr viņš uzsvēra, ka ir veikta neoficiāla auto īpašnieku aptauja, kas liecina, ka autobraucēji savu automašīnu stāvvietā novietos arī par maksu. Dīriņš prognozēja, ka vismaz 80% no stāvvietas noteikti izmantos.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Rītiņš uzskata, ka minētā autostāvvieta atrodas stratēģiski ļoti izdevīgā vietā, tapēc "tai ir liela piekrišana no auto īpašnieku puses".

Pazemes autostāvvietu Kronvalda parkā būvēja firma "Kalnozols un partneri" un tās izveidē ieguldīti 2,5 miljoni latu. Iepriekš prognozēts, ka ieguldījumi varētu atmaksāties desmit vai vairāk gadu laikā. Autostāvvietu apsaimnieko pašvaldības uzņēmums "Rīgas autostāvvietas".

Autostāvvieta ir visai interesenta arī arhitektoniski, jo virs tās pie Rīgas Kongresu nama atrodas vairākas stikla piramīdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!