Labdarības fonds "Saules smaids" sadarbībā ar "Neatkarīgo Rīta Avīzi" Latvijas veikalos sācis labdarības akciju, kuras laikā tiks vākti līdzekļi akūti nepieciešamo operāciju veikšanai, informēja fonda pārstāve Antra Puķīte.
Viņa pastāstīja, ka no 10.jūnija līdz 20.septembrim no uzņēmumu "Gutta", "Kaija", "Vidzemes maiznīca", "MVA Gaļas nams", "Klubs L" un "Oriola -Rīga" katra produkta ar smaidošās saulītes uzlīmi vienu santīmu pārskaitīs labdarības kontā, lai finansiāli palīdzētu tiem slimniekiem, kuriem steidzami nepieciešams veikt operācijas.

Puķīte atzina, ka "reālā situācija veselības aprūpē nonākusi kritiskā situācijā un pilnīgi absurdas veselības finansēšanas dēļ pacientiem netiek savlaicīgi sniegta palīdzība, tādēļ vispārējais cilvēku veselības stāvoklis pasliktinās un slimības kļūst akūtas".

"Ja agrāk problēmas sagādāja sarežģītu ārvalstīs veicamu operāciju veikšana un izmaksas, tad šobrīd ar to saskaras gandrīz katras valsts iedzīvotājs, tāpēc jāmeklē iespējas, lai gūtu līdzekļus un palīdzētu tiem, kam šī palīdzība šobrīd ir visvairāk vajadzīga," sacīja fonda pārstāve.

Arī pagājušajā gadā labdarības fonds rīkoja akciju "Saules smaids", kurā tika savākti 4067 lati, no šiem līdzekļiem tika sniegta medicīniskā palīdzība 22 pacientiem, tostarp deviņiem bērniem, un veiktas trīs ļaundabīgo audzēju operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!