Foto: stock.xchng
Sestdien, 25.oktobrī, Rīgā plānots plašs gājiens, lai politiķus un sabiedrību aicinātu nepieļaut "pāragru" bērnu izglītošanu homoseksuālajās attiecībās. Gājiens notiks vienlaikus ar līdzīgu akciju Vācijā, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Viena no organizatoru, biedrības "Mūsu bērni", mājaslapa liecina, ka gājiens ir atbalsta sniegšana tradicionālo vērtību aizstāvjiem Vācijā, kuri tai pat dienā protesta akciju rīko, lai nepieļautu nākamgad valstī uzsākt viendzimuma attiecību popularizēšanu skolās.

Vienlaikus organizācija aicina iedzīvotājus ar parakstiem atbalstīt iniciatīvu grozījumiem "Bērnu tiesību aizsardzības likumā" un paredzētu aizliegt viendzimuma attiecību popularizēšanu. Organizācija skaidro, ka iecerētie likuma grozījumi būs pamats arī aizliegt "Eiropraida 2015" rīkošanu Rīgas centrā.

Organizācijas aktivitātes saistītas ar bažām, ka Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālā biroja un Veselības izglītības federālā centra izstrādātie seksuālās izglītības standarti varētu skart arī Latviju. Tie paredz, ka bērniem, kas jaunāki par četriem gadiem, ir jāstāsta gan par masturbāciju, gan par to, ka fiziskā tuvībā gūta bauda ir normāla dzīves sastāvdaļa. Četru līdz sešu gadu veciem bērniem jātiek informētiem par viendzimuma attiecībām.

Valsts izglītības satura centrā laikrakstam sacīts, ka Latvijas skolās un bērnudārzos dzimumaudzināšanas jomā nekādas izmaiņas nav paredzētas. 

Gājiena dalībnieki sestdien dosies pie Saeimas nama un lūgs deputātus pieņemt minētos grozījumus likumā. Pieturas punkts būs arī Melngalvju nams, kur aktīvisti Valsts prezidentam izteiks pateicību par tradicionālo vērtību aizstāvēšanu. Pasākums noslēgsies pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!