Foto: LETA

Jelgavas tiesa piektdien plāno sākt skatīt krimināllietu pret bijušo Jelgavas poliklīnikas vadītāju Annu Zīverti, kurai celtas apsūdzības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un piesavināšanos, liecina ieraksts tiesu mājaslapā.

Lieta nodota Jelgavas tiesneses Guntas Čepules lietvedībā.

Jau vēstīts, ka Zemgales tiesas apgabala prokurors Jelgavas tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta persona, kas, būdama valsts amatpersona, laika posmā no 2011. gada 1. janvāra līdz 2012. gada 31. decembrim, izdarījusi tīšas darbības, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, mantkārīgā nolūkā un radot smagas sekas, kā arī prettiesiski iegūstot un izšķērdējot svešu mantu, kura tai uzticēta un atradusies viņas pārziņā.

Kriminālprocess uzsākts pamatojoties uz Valsts kontroles (VK) iesniegumu.

Prokuratūras pārstāve Una Rēķe iepriekš norādīja, ka apsūdzētā iegādājās sadzīves priekšmetus, apģērbu, smaržas, alkoholiskos dzērienus, degvielu, apmaksāja vakariņas, tādejādi piesavinājās un izšķērdēja svešu mantu. Tāpat, radot šķietamu tiesisku pamatu prettiesiskam uzņēmuma līdzekļu izlietojumam, apsūdzētā viltoja grāmatvedības dokumentus. Prokurors lietā pieteicis nodarītā kaitējuma kompensāciju valsts interesēs 21973,68 eiro apmērā.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto" iepriekš vēstīja, ka tolaik esošajai "Jelgavas poliklīnikas" vadītājai par naudas tērēšanu piemērots rājiens un uz laiku samazināta alga.

VK publiskotā revīzija, kura tika veikta par laika posmu no 2011. gada 1. janvāra līdz 2012. gada 31. decembrim atklāja, ka "Jelgavas poliklīnika" izdevusi neplānotus reprezentācijas izdevumus 43 514 latu jeb 61 914 eiro apmērā.

LTV vēstīja plašāk par bijušās vadītājas Zīvertes darbības stilu šajā amatā. Piemēram, Puertoriko galvaspilsētas restorānā "Mortons the Steakhouse" Zīverte samaksājusi vairāk nekā 700 dolāru, kur kopā ar Vācijas ekspertiem pārrunāti urīna nesaturēšanas jautājumi. Zīverte pirkusi dizaineru radītas lietas. Estētiskās medicīnas nodaļai no komandējumiem tika krēma kārbiņas vairāk nekā tūkstoš eiro vērtībā, bet Tuberkulozes nodaļai - skropstu tuša. Iegādāta arī panna gliemežu pagatavošanai. Sadarbības partneriem dāvātas "D&G" smaržas, maki un kaklasaites.

VK pārstāvis Aivars Ērglis iepriekš komentēja, ka Jelgava ir pārsteigusi, jo iepriekš nekad nebija redzēts, ka kapitālsabiedrību līdzekļus var tērēt ar šādu vieglumu.

Par šiem tēriņiem dome Zīvertei izteica rājienu un par 10% uz trim mēnešiem samazināja algu.

Tagad "Jelgavas poliklīnikai" ir jauna vadītāja - Gunta Arnīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!