Nākamajā sestdienā, 11.augustā, plkst.16 Latvijā tiks oficiāli atklāta pīļu medību sezona, kas ilgs līdz 15.novembrim, informēja Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Jānis Baumanis.
Pīļu medības līdz 15.septembrim būs atļautas trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 16.septembra līdz 15.novembrim - katru dienu.

Kopumā medniekiem atļauts medīt vairākas putnu sugas - laučus, krīkļus, pelēkās pīles, platknābjus, meža pīles, prīkšķes, baltvēderu, garkakļus, brūnkakļus, cekulpīles, ķerras, tumšās pīles, melnās pīles, kākauļus, kā arī gaigalas.

Latvijā tiek izsniegtas aptuveni 23 000 mednieku sezonas kartes, aptuveni puse no medniekiem pīļu medību sezonas atklāšanas dienā dodas medībās.

Kā ziņots, populārākās medību vietas ir lielie ezeri tādi kā Lubāna ar pieguļošajiem dīķiem, Liepājas, Babītes, Engures ezeri. Populāras ir arī upes un to baseini. Iepriekšējo gadu aprēķini rāda, ka vidēji viens mednieks atklāšanā nomedī vienu pīli.

Ūdenstilpēs, kurām nav noteikts publiskās ūdenstilpes statuss, medības obligāti jāsaskaņo ar medību tiesību īpašnieku vai lietotāju un jāpiesaka vietējā mežniecībā.

Medību laikā pie mednieka jāatrodas medību dokumentiem - mednieka apliecībai, medību šaujamieroča lietošanas atļaujai un mednieka sezonas kartei.

Pīļu medību sezonas atklāšanas dienā Valsts meža dienests sadarbībā ar policiju veiks pastiprinātu kontroli pīļu medību vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!