Rīgas apgabaltiesā "Bankas Baltija" krimināllietā piektdien ar prokurora uzstāšanos sāksies tiesu debates. Iepriekš prokurors atteicās prognozēt, cik ilgu laiku debatēm viņam vajadzēs.
Tāpat nav zināms, cik ilgs sagatavošanās un uzstāšanās laiks būs nepieciešams advokātiem, kuri debatēs pēc prokurora.

27.jūnijā tiesa nolēma pabeigt trīs gadus ilgušo tiesas izmeklēšanu "Bankas Baltija" lietā.

Pirmdien tiesas sēdē bijušais bankas Uzraudzības padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Lavents paziņoja, ka vairāk nepieteiks nevienu lūgumu šim tiesas sastāvam, jo tas esot neobjektīvs. Šādam viedoklim piekrita arī bijušais BB prezidents Tālis Freimanis un apsūdzētais Alvis Līdums.

Pēdējā mēneša laikā tiesājamie un viņu advokāti pieteikuši vairākus lūgumus un ik dienas, kad notiek tiesas process, tiesa vairākus no tiem vai nu noraida, vai apmierina.

Jau ziņots, ka tiesai BB krimināllieta tika nodota 1997.gada 16.jūnijā, bet lēmumu par visu triju tiesājamo apcietināšanu tiesa pieņēma 1998.gada 25.septembrī. Pirms apcietināšanas Laventam bija piemērots mājas arests, bet līdz tam - arī apcietinājums.

Tiesājamie - Lavents un bijušais BB prezidents Tālis Freimanis, kā arī bijušais bankas Investīciju daļas darbinieks un uzņēmuma "Birojs L&A" vadītājs Alvis Līdums - apsūdzēti naudas sistēmas graušanā ar nodomu vājināt Latvijas Republiku, mantas piesavināšanā lielos apjomos, dokumentu viltošanā un citos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!