Foto: F64
Pirmdien sāksies vienotās pieteikšanās augstskolās otrā kārta, informē Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

Šogad vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pirmo reizi Latvijā var vienoti pieteikties studijām kopā 10 augstskolās - Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Latvijas Lauksamniecības universitātē, Latvijas Universitātē, Liepājas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Augstskolā un Ventspils Augstskolā.

Pietiekšanās laikā no 12. līdz 19.jūlijam kopā pamatstudijām pieteicās 11 007 reflektanti. Šogad uzņemšanas process tiek organizēts divās kārtās un 1.kārtas rezultāti visiem ir pieejami no 22.jūlija (uz mobilo tālruni īsziņas veidā, e-pastā un savā e-pakalpojumu kontā portālā www.latvija.lv).

Tiem pieteikumu iesniedzējiem, kuri 1.kārtā nav ieguvuši vietu savā prioritārajā studiju programmā, līdz 27.jūlijam ir jāpiesakās konkursa 2.kārtai, tā iegūstot vēl vienu iespēju iegūt izvēlēto studiju vietu vai saglabāt un uzlabot savus jau esošo rezultātus. Ja topošais students vairs nevēlas pretendēt uz studijām nevienā no izvēlētajām studiju programmām, tad jāatsakās no dalības 2.kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!