Foto: LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sācis administratīvo lietu pret sievieti, kura nelabvēlīgos apstākļos novārdzinājusi sešus gadus vecu rotveilera kucīti; savukārt policija izmeklē kāda takša šķirnes suņa aizdomīgu kritienu no piektā stāva un sākusi kriminālprocesu, noskaidroja ziņu aģentūra BNS.

Pēc policijas sniegtās informācijas, 9.jūnijā Rīgā, Vaidavas ielā, no piektā stāva kritis sešus gadus vecs takša šķirnes suns. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanās pret dzīvniekiem. Izmeklēšana turpinās.

Takša šķirnes suns pašreiz atkopjas pēc mugurkaula operācijas un nav vēl zināms, vai kādreiz staigās.

Savukārt par sliktos apstākļos turēto rotveilera kucīti PVD uzzināja 28.maijā, saņemot no kaimiņiem sūdzību par iespējamiem dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem kādā sociālās mājas dzīvoklī Vecmīlgrāvī. Pēc divām dienām PVD darbinieki devās pārbaudē un atklāja, ka saimniece tur suni nepiemērotos apstākļos – netīrībā, bez pienācīga uztura un veterinārās aprūpes.

"Dzīvnieka veselības stāvoklis bija raksturojams kā vājš, tāpēc PVD pieņēma lēmumu dzīvnieku šajos apstākļos neatstāt un nogādāt Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē," pastāstīja PVD sabiedrisko attiecību pārstāve Ilze Meistere.

Pagājušajā nedēļā PVD sācis administratīvo procesu par dzīvnieka labturības pārkāpumiem pret suņa saimnieci, otrdien varētu pieņemt lēmumu. Par šādu pārkāpumu paredzēts brīdinājums vai naudas sods fiziskām personām no pieciem līdz 250 latiem ar vai bez dzīvnieka konfiskācijas, teikts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Šajā gadījumā noteikti tiks piemērota dzīvnieka konfiskācija, taču nav zināms, vai piemēros naudas sodu, jo saimniece, visticamāk, nespēs to samaksāt, par gaidāmo lēmumu prognozēja PVD pārstāve Mairita Riekstiņa.

Tā kā uz lietas izskatīšanu un protokola sastādīšanu dzīvnieka īpašniece neieradās, protokols sastādīts bez viņas klātbūtnes un nosūtīts pa pastu, aģentūra BNS uzzināja PVD.

Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme "Ulubele" parūpējās par to, lai rotveilera kucītei sniegtu nepieciešamo veterinārmedicīnisko palīdzību – izņemtu piena dziedzeru audzējus. Pašreiz notiek atveseļošanās process, pavēstīja "Dzīvnieku policijas" un "Ulubeles" pārstāve Ilze Džonsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!