Foto: DELFI

Sākušies būvdarbi uz autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona posmā, kura sliktajam stāvoklim iedzīvotāji pievērsa uzmanību akcijā "Vecpiebalgas ceļam būt" un kāda desmit gadus veca meitene uzrakstīja vēstuli toreizējam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V).

Kā informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), Vecpiebalgas novadā sākušies būvdarbi uz reģionālā autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona posmā no 24,6.kilometra līdz 38.kilometram. Būvdarbi paredz pilnu ceļa seguma rekonstrukciju.

Pašlaik ir sākta trases uzmērīšana un noteikšana, kā arī tiek veikti sagatavošanās darbi jauna tilta būvei pār Gauju Taurenē. Būvdarbu zonā ir paredzēts ātruma ierobežojums, un tā izbraukšanai turpmāk būs jāatvēl vairāk laika.

Rekonstrukciju projektēja SIA "Projekts 3". Būvdarbu iepirkums tika izsludināts pagājušā gada 31.jūlijā, un pēc visu nepieciešamo formalitāšu veikšanas tika noslēgts līgums. Darbus veic SIA "8.CBR", un tos paredzēts veikt 330 kalendārās dienas, līdz ar to darbi tiks pabeigti nākamgad.

Darbu izmaksas ir 9,4 miljoni eiro plus vēl pievienotās vērtības nodoklis. Tās līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Gan Vecpiebalgas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde-Andersone, gan priekšsēdētājas vietnieks Valdis Cīrulis remontdarbu uzsākšanu vērtē ļoti atzinīgi, kā arī atklāj to, ka ilgi gaidījuši ceļa sakārtošanu un tagad to sagaidījuši.

Abi atzīst, ka no tā brīža, kad tika rīkota iedzīvotāju akcija par ceļa sakārtošanu, darbi, kas saistīti ar būvdarbu realizēšanu - ekspertīzes, projektēšana, iepirkumu procedūra -, nokārtoti salīdzinoši ātri.

Kā norāda uzņēmumā LVC, patlaban sākti darbi posmā no Dzelzceļa pārvada līdz Taurenei (no 24,60. līdz 38.kilometram). Nākamajam posmam no Taurenes līdz Vecpiebalgai (no 38. līdz 49.kilometram) pašlaik notiek projektēšanas darbi. Būvdarbi, visticamāk, tikšot sākti nākamajā būvsezonā.

Pērn, lai pievērstu sabiedrības uzmanību sliktajai ceļa seguma situācijai Vecpiebalgā ceļa posmam no Meļļiem līdz Vecpiebalgas un Madonas novada robežai, sociālajos tīklos, tostarp blogā "piebalgaspuse.blogspot.com", kurā tika publicēta autoceļa bedru fotogalerija, tika sākta akcija "Vecpiebalgas ceļam būt".

Akcijas rīkotāja Mārča Ločmeļa desmit gadus vecā meita iepriekš uzrakstīja vēstuli toreizējam Ministru prezidentam Dombrovskim, kurā lūdza panākt autoceļa salabošanu. Tā kā atbildes reakcija bija jāgaida ilgi, Vecpiebalgas domes deputāti vienbalsīgi nolēma iesniegt prasību par ārkārtas situācijas izsludināšanu valdībā.

Akcijas rezultātā ceļa P30 Cēsis-Vecpiebalga-Madona rekonstrukciju pārcēla no 2016.gada. Lai ceļš būtu izmantojams arī līdz rekonstrukcijai, regulāri notiek bedrīšu aizpildīšana.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!