Tautas partijas (TP) valdē sākušas diskusijas par nākamo partijas priekšsēdētāju un neformāli par spēcīgu kandidatūru šim amatam tiek minēts iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. Tiesa, netiek izslēgtas arī citas kandidatūras, kuru izredzes varētu ietekmēt Saeimas frakcijas un partijas reģionālo nodaļu biedru viedokļi.
TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis portālam "Delfi" sacīja, ka TP valde vienojusies sākt diskusijas frakcijā un nodaļās par šo jautājumu. "Segliņš varētu būt viens no spēcīgākajiem kandidātiem, taču šobrīd pateikt, ka viņš ir galvenais kandidāts, ir pārsteidzīgi," sacīja Kučinskis.


Viņš norādīja, ka savu vārdu vēl nav teikusi ne frakcija, ne arī nodaļas.


Jau iepriekš portāls "Delfi" vēstīja, ka pašreizējais TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ir pārliecināts, ka TP kongresā rudenī gūtu vairākuma biedru atbalstu savai kandidatūrai, taču viņš vairs nevēloties turpināt vadīt partiju. Iepriekš neoficiāli izskanējis, ka partijai vēlams jauns priekšsēdētājs saistībā ar gaidāmajām vēlēšanām, lai gan Kalvītim saskaņā ar iepriekšējiem TP statūtiem partija būtu jāvada vēl aptuveni divus gadus.


Iepriekš neformāli TP priekšsēdētāja amatam minēta arī kultūras ministre Helēna Demakova un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!