Foto: stock.xchng
Latvijā ir sākusies oficiālā peldsezona, un pēc pirmajām veiktajām peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēm Veselības inspekcija (VI) neiesaka peldēties tikai vienā oficiālajā peldvietā - Dubultu pludmalē, kur konstatēts mikrobioloģiskais piesārņojums, aģentūru LETA informēja inspekcijā.

Šogad oficiālo peldvietu sarakstu ir papildinājušas trīs jaunas atpūtas vietas, tādēļ šajā sezonā valsts budžeta finansēts monitorings norisināsies jau 54 peldvietās. Oficiālo peldvietu sarakstam pievienojusies peldvieta "Rumbula" Daugavā, Ezeru ielas peldvieta Lielupē un Lielezera peldvieta Limbažos.

Šogad valsts budžeta finansēts monitorings tiks veikts 54 peldvietās. Oficiālo peldvietu sarakstu ir papildinājušas trīs jaunas peldvietas.

Ūdens kvalitāti peldvietās speciālisti pārbaudīs visu peldsezonu - no 15.maija līdz 15.septembrim -, ņemot ūdens paraugus tajās katru mēnesi. Tāpat tiks pārbaudīts, vai peldvietās tiek ievērotas to uzturēšanas un higiēnas prasības.

Ja ūdens paraugu analīžu rezultāti liecinās, ka ūdens neatbilst prasībām, VI noteiks peldēšanās ierobežojumus - ieteikumu nepeldēties vai aizliegumu peldēties. Savukārt par izmeklējumu rezultātiem tiks informēts peldvietas apsaimniekotājs, kā arī sabiedrība ar plašsaziņas līdzekļu un VI interneta mājaslapas starpniecību.

VI atgādina, ka arī šajā peldsezonā peldvietās jāizvieto informatīvās zīmes par ilglaicīgās peldvietu ūdens kvalitātes novērtējumu, ņemot vērā pēdējos četrus gadus.

Peldvietas apsaimniekotājam blakus informatīvām zīmēm, uz kurām attēlots peldvietas ūdens ilglaicīgās kvalitātes novērtējums, peldēšanās ierobežojumu gadījumos būs jāizvieto informatīvā zīme - "Ieteikums nepeldēties" vai "Peldēties aizliegts". Ja ierobežojumi nebūs noteikti, tiks izvietota informācija "Peldēties atļauts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!