Foto: DELFI

Ministru kabinets (VK) izsludinājis atklātu konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Galvenās pretendenta prasības ir prasme vadīt un organizēt komandas darbu iestādes mērķu sasniegšanai un spēja veidot pozitīvu komandas gaisotni iestādē, orientācija uz attīstību, spēja pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību par tiem, vēlme apliecināt savas profesionālās zināšanas un paust redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un nākotnes attīstības vīziju pretkorupcijas pasākumu pilnveidei Latvijā.

Pretendentam jābūt Latvijas pilsonim ar nevainojamu reputāciju, ar latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu zināšanām B līmenī, augstākajai profesionālai vai akadēmiskai izglītībai, izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību, un jurista kvalifikācijai, kā arī amatam atbilstošai darba pieredzei un vismaz triju gadu pieredzei vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Tāpat kandidātam uz amatu jāatbilst prasībām un noteiktajiem kritērijiem speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam saņemšanai un nesasniegušam pensijas vecumu.

Kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesniedz motivācijas vēstule ar redzējumu par KNAB darbības prioritātēm.

KNAB priekšniekam tiks noteikta līdz 2441 eiro liela mēnešalga pirms nodokļu nomaksas.

KNAB priekšnieka amata pretendentu atlasi veiks komisija, kuru vadīs Valsts kancelejas (VK) direktors. Komisijas sastāvā ir ģenerālprokurors, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Drošības policijas priekšnieks, kā arī pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

Konkurss notiks divās kārtās. Pretendentu pieteikšanās termiņš ir 20 darbdienas no konkursa izsludināšanas dienas, t. i., no sludinājuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

KNAB priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ un atbrīvo Saeima pēc Ministru kabineta (MK) ieteikuma. Esošā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka pilnvaras amatā noslēdzas novembra vidū. KNAB priekšnieka amatu var ieņemt divus termiņus pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka MK otrdien atbalstīja rīkojuma projektu "Par atklāta konkursa uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu izsludināšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!