Foto: LETA

Par pārkāpumiem pret vidi vainīgajai Salacgrīvas novada pašvaldībai būs jāsaņem visbargākais sods, pauž vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece informēja, ka pret Salacgrīvas novada pašvaldību sākta administratīvā pārkāpuma lieta.

"Vides aizsardzības prasības ir jāievēro visām personām, tai skaitā pašvaldībām. Valsts vides dienesta (VVD) sniegtā informācija liecina, ka šajā gadījumā prasības nav ievērotas, turklāt uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta. Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājam prasīsim sniegt paskaidrojumu par minēto situāciju un informēt par Salacgrīvas novada domes turpmāko rīcību," norādīja Gerhards.

VVD mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka 6. septembrī VVD Valmieras reģionālā vides pārvalde (RVP) sākusi administratīvo pārkāpumu lietu saistībā ar konstatētajiem pārākumiem Salacgrīvas novadā, Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes krasta kāpu aizsargjoslā. Pašlaik tiekot veikta lietas apstākļu noskaidrošana un izvērtēšana. VVD Valmieras RVP ir pieprasījusi Salacgrīvas novada pašvaldībai sniegt paskaidrojumus.

Vēstīts, ka Salacgrīvas novada pašvaldība bez saskaņojuma ar VVD remontē ceļu dabas lieguma teritorijā.

Vietējie iedzīvotāji sūdzējušies par pašvaldības patvaļu, veicot remontdarbus dabas liegumā. Attiecīgajā teritorijā remontē ceļu, kura malā atrodas viesu nams "Bērziņi", kura saimnieki ir ekspremjers Indulis Emsis un viņa sieva Anita Emse.

VVD nosūtījis pašvaldībai vēstuli ar vairākiem jautājumiem saistībā ar šiem remontdarbiem, atbildi sagaidot līdz 21. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!