Foto: LETA

Jēkabpils novada Salas pagastā kāds autobusa šoferis atcēlis ieplānoto reisu un no transporta līdzekļa diennakts tumšajā laikā izsēdinājis pasažierus, tostarp astoņus bērnus, nepārliecinoties, vai tie sazinājušies ar saviem vecākiem, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Raidījumā skaidrots, ka autobusa reiss atcelts, jo spēkrats nav varējis uzbraukt apledojušajā kalnā. Tamdēļ šoferis aizvedis visus pasažierus uz pieturu, kurā tie iekāpuši. Autobusa vadītājs bērniem vien teicis, lai tie piezvana saviem vecākiem, taču viņš nav pārliecinājies, vai tas tiešām izdarīts.

Viena no bērniem māte raidījumam stāsta, ka viņas bērns par notikušo informējis ap puspieciem vakarā. Bērnam arī neesot atdota nauda par nenotikušo reisu.

SIA "Jēkabpils autobusu parka" Pārvadājumu daļas vadītāja Aija Vetere raidījumam norādīja, ka vienīgais regulējums, kas autobusa šoferim bija jāpilda, ir tas, ka viņam jāparūpējas, lai bērni atrastos drošā vidē.

Savukārt Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone "4. studijai" atzīmēja, ka, iestādes ieskatā, šoferis šo pienākumu nav izpildījis. Pēc notikušā Autotransporta direkcija atkārtoti izsūtījusi paziņojumu visiem pasažieru pārvadātājiem, atgādinot šo pienākumu.

Jautājums par bērnu izsēdināšanu no sabiedriskā transporta īpašu aktualitāti ieguva pēc 2017. gadā notikušās Ivana Berladina pazušanas, kad zēns pēc vairākām dienām tika atrasts miris mežā. Toreiz Valsts policija secināja, ka zēns, visticamākais, sajaucis autobusus un izkāpis nepareizajā gala pieturā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!