Salaspils novada domes vadība ir saņēmusi un izvērtējusi Lauku ielas krustojuma rekonstrukcijas projekta izmaiņas, kas ļaus saglabāt jaunbūvējamās brauktuves zonā esošo simt gadus veco ozolu, liecina Salaspils pašvaldības mājaslapā publicēts paziņojums.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars pagājušajā nedēļā bija sasaucis ārkārtas sapulci, lai kopā ar pašvaldības speciālistiem un projektētāju pārskatītu rekonstrukcijas projektā paredzēto ielas vidū esošā ozola nozāģēšanu. Uzklausot projektētāja skaidrojumu un speciālistu viedokļus, priekšsēdētājs deva rīkojumu izstrādāt tādu projekta variantu, kas ļautu koku saglabāt.

Pārstrādātais projekts gan šajā vietā radīšot neērtības autobraucējiem – tas paredz izbūvēt saliņu starp brauktuves joslām un koka atstāšanu tās vidū. Līdz ar to šajā vietā izvietos ātrumu ierobežojošas zīmes un izbūvēs ātrumvalni, kas arī liks samazināt transporta kustības ātrumu.

Vienlaikus ar senā ozola saglabāšanu paliek spēkā arī lēmums rekonstruētās ielas malā iestādīt jaunu kociņu rindu, norāda pašvaldība.

Jau vēstīts, ka iepriekš saskaņā ar ielas pārveides projektu bija paredzēts līdz ar brauktuves pārbūvi seno un veselīgo koku nocirst. Salaspils Botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns (ZZS), bažījoties par koka nociršanu, solīja pie tā pieķēdēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!