Salaspils 1.vidusskolā, pēc ārstu sniegtajiem ziņojumiem, kopš 10.februāra reģistrēti 16 saslimšanas gadījumi ar akūtu gastroenterokolītu jeb zarnu iekaisumu. Kā informēja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) preses sekretāre Zane Ontužāne, starp saslimušajiem 12 ir bērni un četri pieaugušie - divi skolotāji un divi apkopēji.
Saistībā ar šo saslimšanu SVA tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana. Slimības klīniskie simptomi ir slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, dažiem caureja un paaugstināta ķermeņa temperatūra. Visi saslimušie ēduši skolas ēdnīcā. Divi saslimušie - viens bērns un pieaugušais - ir hospitalizēti, bet pārējie ārstējas ambulatori.

Epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 21.februārī, skolu neapmeklēja 168 bērni, informēja Ontužāne. Epidemioloģiskās izmeklēšanas gaitā apsekots skolas pārtikas bloks, kā arī ņemti pārtikas produktu un ūdens paraugi laboratoriskajai izmeklēšanai. Pārtikas bloka personālam tiek veiktas laboratoriskās analīzes. Organizēti nepieciešamie pretepidēmijas un profilakses pasākumi, kā arī saslimušo anketēšana.

Kā sacīja Salaspils domes priekšsēdētājs Juris Putniņš, mediķi norādījuši, ka nav nepieciešams pārtraukt mācības skolā. Par turpmākajām darbībām pašvaldība lems pēc tam, kad no SVA būs saņemti epidemiloģiskās izmeklēšanas rezultāti, kas noskaidros, vai slimību izraisījis vīruss vai skolas pārtikas bloks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!