Foto: LETA

Salaspils novada domes vēlēšanās no "Saskaņas" startēs divi no trim ievēlētajiem domes deputātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija par konkrētajā pašvaldībā iesniegtajiem sarakstiem.

Pašlaik Salaspils domes vēlēšanām savu deputāta kandidātu sarakstu iesniegusi tikai partija "Saskaņa".

Sarakstā ar pirmo numuru iekļauta arī iepriekšējās vēlēšanās no "Saskaņas" ar pirmo numuru startējusī Ludmila Fedorkina, kura tika ievēlēta Salaspils domē. Otrais numurs sarakstā ir sistēmu analītiķis Aleksejs Urbanovičs, kurš arī pagājušajās vēlēšanās bija ievēlēts pašvaldības domē.

Savukārt trešā pašreizējā "Saskaņas" deputāte Poļina Ivļeva nākamajās vēlēšanās nestartēs.

Kopumā "Sakaņas" sarakstā Salaspils novada domes vēlēšanām pieteikti 15 kandidāti.

4000 zīmju priekšvēlēšanu programmā "Saskaņa" kā galvenos mērķus izvirza novada iedzīvotāju labklājību, dzīves un darba apstākļu uzlabošanu un ienākumu paaugstināšanu. "Partijas biedri uzskata par savu misiju radīt novadā labiekārtotu un skaistu dzīves vidi, kurā būtu patīkami dzīvot visu sociālo slāņu iedzīvotājiem," rakstīts programmā.

Infrastruktūras attīstības jomā tiek solīts veicināt jauno ciematu infrastruktūras attīstību, uzlabot ielu un ceļu stāvokli, sakārtot Salaspils pilsētas apkaimju mazās ielas, atbalstīt māju apsaimniekotāju iniciatīvu māju renovācijai un iepazīstināt iedzīvotājus ar energoefektivitātes paaugstināšanas programmas iespējām.

Tiek solīts atbalstīt Nometņu ielas, Lielās Lazdu ielas, "Park & Ride" autostāviietu izbūvi un veloceliņa izbūvi, atbalstīt pilsētvides attīstību, kā arī izmantot "Rail Baltica" sniegtās iespējas.

Kultūras, izglītības un sporta jomā tiek solīts atbalstīt jaunās ģimenes, ledus halles būvniecību, kultūras nama "Enerģētiķis" pārbūvi, jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību, lai veicinātu bērnudārzu rindu problēmas atrisinājumu, un citas iniciatīvas.

"Saskaņa" arī sola nodrošināt godīgas konkurences attīstību pašvaldības iepirkumos, vispusīgi atbalstīt uzņēmējdarbību, uzņēmējdarbības pieaugumu, radīt investoru piesaistes mehānismu un veicināt novada iedzīvotāju ekonomisko aktivitāti.

Sociālajā sfērā "Saskaņa" sola saglabāt un palielināt esošos pabalstus un atbalsta formas, izstrādāt atbalsta programmu jaunajām ģimenēm un studentiem, kas varētu mazināt jaunatnes aizplūšanu uz ārzemēm vai citām pašvaldībām.

Saskaņa vēlas turpināt risināt jautājumus, kas saistīti ar dzīves kvalitātes uzlabošanu cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī atbalstīt to integrēšanos sabiedrībā, atbalstīt ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojuma sniegšanas vietas izbūvi un uzlabot sociālā darba pakalpojumus, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, ka arī pakalpojumus personas dzīvesvietā.

Partija arī sola strādāt pie tā, lai domes elektroniskie pakalpojumi būtu ātrāki, dome sociālajos tīklos un iedzīvotāju līdzdalības platformās veidotu Jauno Salaspili kopā ar salaspiliešiem, strādāt tā, lai novada iedzīvotāji un uzņēmēji dzīvotu un strādātu zaļā, labiekārtotā, drošā, uz attīstību un sadarbību tendētā, visām sabiedrības grupām draudzīgā vidē.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā no plkst.7 līdz 20. Pirms tam trīs dienas notiks iepriekšējā balsošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!