Salaspils kodolreaktora likvidēšana un demontāža valstij kopumā izmaksās ap 12 miljonu latu, informēja bezpeļņas organizācijas valsts SIA "RAPA" direktors Andris Abramenkovs.
Šodien Ministru kabinets nolēma, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) organizēs konkursu Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas veikšanai, kā arī nodrošinās konkursa nolikuma un projekta tehniskās dokumentācijas sagatavošanu.

VARAM koordinēs kodolreaktora demontāžu un likvidēšanu atbilstoši valsts pamatbudžetā paredzētajai dotācijai un speciālajā budžetā paredzētajiem finanšu resursiem, kā arī piesaistītajām ārvalstu palīdzības programmām. "RAPA" nodrošinās Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas pasākumu vadību un demontāžas laikā sagatavoto radioaktīvo atkritumu apglabāšanu.

Par fizisko aizsardzību Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas laikā un apglabāto radioaktīvo atkritumu fizisko aizsardzību tiks lemts, izskatot valsts budžeta projektu 2003.gadam un turpmākajiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!