Foto: DELFI
Saldū lietus appludinājis vairākas mājas, tāpēc jau piektdien lems ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanu pilsētā, intervijā raidījumam "Labrīt, Latvija!" piektdien sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis Ivo Mežulis, tomēr vēlāk Iekšlietu ministrija (IeM)paziņoja, kā ārkārtas stāvokli neizsludinās.

VUGD pārstāve Viktorija Šembele portālam "Delfi" apliecināja, ka no lietus plūdu skartajām mājām cilvēki pagaidām evakuēti nav. Šembele norādīja, ka dienests gatavs palīdzēt un apseko plūdu skartās vietas.

Ilgstošais lietus applūdinājis arī lietus attīrīšanas iekārtas. Pilsētā ūdens līmenis joprojām turpina celties.

Atbildīgie dienesti Saldus domē piektdienas rītā plāno sasaukt sanāksmi, kurā spriedīs ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanu.

Vēlāk tieslietu ministrs, iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (V) sazinājies ar Saldus novada domes priekšsēdētāju Indru Rassu, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu palīdzību, vēsta IeM sabiedrisko attiecību speciālists Māris Zariņš. Tomēr domes priekšsēdētāja ministru informēja, ka situācija nav tik kritiska un palīdzība nav nepieciešama.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdien vakarā un naktī daudzviet lijis spēcīgs lietus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!