Foto: facebook.com/saldusvidusskola

Saldus novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA "Telms" par plānotajiem būvniecības darbiem Saldus vidusskolas ēkā, kas izmaksās 1 278 340 eiro, informēja Saldus novada pašvaldības projektu vadītāja Eva Jēkobsone.

Projekta būvuzraudzību par 14 170 eiro nodrošinās SIA "RS Būvnieks", savukārt autoruzraudzību - SIA "Lūsis V" par 37 840 eiro.

Jēkobsone norādīja, ka patlaban tiek gatavoti dokumenti iesniegšanai būvvaldē, lai saņemtu atzīmi būvatļaujā par būvdarbu uzsākšanu. Būvdarbus plānots sākt šomēnes, lai objektu ekspluatācijā varētu nodot līdz 2021. gada 1. septembrim.

Projektā plānotas visu iekšējo inženierkomunikāciju un vājstrāvu tīklu pārbūve. Esošās skolas inženierkomunikācijas ir bojātas un nolietojušās. Skolā nedarbojas ventilācijas sistēma. Elektroinstalācija ir nolietojusies un bieži ir jāveic tās remonts. Lai izpildītu noteiktās higiēnas prasības, visās klasēs jānodrošina siltais ūdens, kas pašlaik nav. Tāpat skolā plānots pārbūvēt esošos sanitāros mezglus.

Tiks izveidota jauna praktisko darbu laboratorija dabaszinībās, kā jauni dabaszinību kabineti pamatskolas posmam. Skolā ir īstenots dabaszinību projekts, bet tas bija paredzēts vidusskolas skolēniem.

Projektā plānots pilnībā atjaunot, iekārtot un ergonomiski aprīkot esošo informācijas tehnoloģiju kabinetu, iegādāties nepieciešamo aprīkojumu, tehniku un programmatūru. Datorikas apguvē, programmēšanā un arī pētnieciskajā darbībā nepieciešami mūsdienīgi risinājumi. 3D printeris un robotikas komplekti sniegs iespēju skolēniem veidot pētījumus, īstenot idejas un realizēt savas ieceres.

Lai nodrošinātu skolas ēkas, Rozentāla ielā 19, pilnu pabeigtību Saldus novada pašvaldība plāno nodrošināt vides pieejamību, veicot lifta izbūvi un nelielu ārējo labiekārtojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!