Rīgas domes deputāti šodien pieņēma grozījumus saistošajos noteikumos, samazinot nodevu par vasaras kafejnīcu izvietošanu uz pašvaldības zemes.

Jaunie grozījumi paredz, ka Vecrīgas zonā nodeva tiek samazināta par 25%, bet pārējā Rīgas vēsturiskā centra zonā - par 20%.

Saistošajos noteikumus iestrādāti ierobežojumi vasaras kafejnīcu darbībai rudens un ziemas sezonā, kas ir nepieciešami, lai pašvaldība varētu veikt tai noteikto funkciju realizēšanu - ielu uzturēšanu.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība par tirdzniecību publiskās vietās pērn nodevās iekasējusi gandrīz 300 000 latu, aģentūru LETA iepriekš informēja Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrā (UKC). 2008.gadā par 45 700 latu ir pārsniegti plānotie budžeta ieņēmumi par tirdzniecību publiskās vietās Rīgā. Kopējie ieņēmumi par pagājušo gadu ir 295 700 latu plānoto 250 000 latu vietā.

Šos ieņēmumus veido iekasētās nodevas par tirdzniecību publiskās vietās - vasaras kafejnīcās, izbraukuma tirdzniecībā, gadatirgos un ielu tirdzniecībā.

Minētie ieņēmumi 2008.gadā pilnībā izlietoti Rīgas domes saistošajos noteikumos paredzētajiem mērķiem: veikti dažādi pilsētvides sakārtošanas un uzņēmējdarbības vides veicināšanas pasākumi, piemēram, segti ielu tirdzniecības vietu apsaimniekošanas un uzturēšanas izdevumi un piešķirti līdzekļi Kurzemes rajona izpilddirekcijai Buļļu salas pludmales labiekārtošanai.

Tāpat līdzekļi izlietoti Satiksmes departamentam par bruģakmens seguma iesēdumu labošanu un remontu Vecrīgas teritorijā, pašvaldības aģentūras "Mežaparks" zemnieku gadatirgus tirdzniecības vietas iekārtošanai, kā arī izgatavoti informatīvie materiāli par uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!