Jaunizveidotā prāmju operatorkompānija a/s "Rīgas jūras līnijas" ir nolēmusi samazināt, salīdzinot ar sākotnēji plānotajām, prāmja biļešu cenas līnijā Rīga - Stokholma.
"Rīgas jūras līniju" valdes priekšsēdētājs Miks Ekbaums pastāstīja, ka biļetes varēs iegādāties par trim cenām - 69 lati, 99 lati un 169 lati par biļeti abos virzienos. Ieprieš ekonomiskās klases biļete abos virzienos bija plānota 109 latu vērtībā, bet biznesa klases - 199 latu vērtībā.

Lētākās biļetes būs mazāk ērtā sēdvietu blokā, vidējās būs par nedaudz ērtākām sēdvietām pie galdiņiem, bet dārgākās biznesa klases biļetes būs par vietām atsevišķā salonā ar atsevišķu apkalpošanu, sacīja Ekbaums.

Viņš norādīja, ka pirmais prāmja komercreiss būs 25.aprīlī un Dānijas kompānijas "Mols Linien" prāmis "Maxi Mols" aties pulksten 9, ceļā līdz Stokholmai pavadot deviņas stundas. Atpakaļ prāmis dosies nākamās dienas rītā. Prāmis no Rīgas aties katru otro dienu.

Jāatgādina, ka jaunizveidotā prāmju operatorkompānija a/s "Rīgas jūras līnijas" nomās prāmi "Maxi mols" līnijā Rīga-Stokholma. Prāmis spēj uzņemt 800 pasažieru un 260 automašīnu. Paralēli šim prāmim "Rīgas jūras līnijas" plāno turpināt iesāktās sarunas par prāmja iegādi.

Prāmju satiksme ar Zviedriju tika pārtraukta pagājušā gada sākumā, jo iepriekšējais starp Rīgu un Stokholmu kursējušais prāmis "Mihails Šolohovs" tika arestēts par parādiem, un pēc tam tā īpašnieki Krievijas Tālo Austrumu jūras kuģniecība to nogādāja Pēterburgā. Veiksmīgi nav bijuši arī iepriekšējie mēģinājumi nodrošināt prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!