Foto: PantherMedia/Scanpix

Pērn salīdzinājumā ar 2013.gadu samazinājies ierosināto lietu skaits par nacionālā un rasu nauda izraisīšanu, liecina Drošības policijas (DP) informācija.

Pērn sākti 13 šādi kriminālprocesi, kas ir par deviņiem mazāk nekā gadu iepriekš. DP ir vienīgā iestāde, kuras kompetencē ir izmeklēt šāda rakstura noziegumus.

Kopumā pagājušajā gadā DP sākusi 44 kriminālprocesus, bet vēl sešas lietas tika saņemtas pēc institucionālās piekritības no citām iestādēm. No DP ierosinātajām 50 krimināllietām visvairāk lietu bija saistītas ar nacionālā un rasu naida izraisīšanu, stratēģiskās nozīmes preču nelikumīgu pārvietošanu pāri robežai un kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības.

2013.gadā DP kopumā sāka 65 kriminālprocesus un saņēma vienu kriminālprocesu izmeklēšanas veikšanai no citas iestādes.

Pagājušajā gadā kriminālvajāšanas sākšanai uz prokuratūru tika nosūtīti 26 kriminālprocesi. Savukārt divi kriminālprocesi tika nosūtīti pēc piekritības uz Valsts policiju.

Uz prokuratūru nosūtītajās krimināllietās ir lūgts sākt kriminālvajāšanu kopumā pret 38 personām, no kurām četras bija amatpersonas. Starp personām, pret kurām tika lūgts sākt kriminālvajāšanu par dažādu iespējamu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, bija arī Krievijas tautiešu politikas atbalstītāji Latvijā, piemēram, Jevgēnijs Osipovs un Aijo Beness.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!