Foto: LETA
Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) darbību augustā pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtējuši 43,1% Latvijas iedzīvotāju, kas ir par 11,6% mazāk kā pirms mēneša, liecina "Latvijas faktu" veiktā aptauja.

41,4% respondentu norādījuši, ka valdības vadītājas darbu vērtē negatīvi vai drīzāk negatīvi. Tikmēr vēl 15,5% iedzīvotāju nevarējuši novērtēt Straujumas darbību.

Kopumā politiķes darba pozitīvais vērtējums pēdējos divos mēnešos ir samazinājies. Jūnijā Straujumas darbību pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtēja vairāk nekā puse aptaujāto - 55,5%, jūlijā - 46,3%, bet augustā - 43,1%.

Starp Latvijas pilsoņiem Straujumas darbības vērtējums ir nedaudz augstāks nekā starp aptaujātajiem iedzīvotājiem kopumā. Augustā valdības vadītājas darbību pozitīvi un drīzāk pozitīvi vērtēja 46% aptaujāto Latvijas pilsoņu, negatīvi vai drīzāk negatīvi - 41%, bet 13% nevarēja sniegt vērtējumu.

Savukārt visaugstākais reitings no ministriem ir kultūras ministrei Dacei Melbārdei (VL-TB/LNNK), bet viszemākais - labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS).

Melbārdes darbu pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtē 37,7% respondentu, negatīvi vai drīzāk negatīvi - 17,7% aptaujāto, savukārt 14,8% iedzīvotāju nav dzirdējuši par šādu ministri. Vēl 29,9% aptaujāto nevarēja atbildēt, kā vērtē kultūras ministres darbu. Savukārt Auguļa darbību pozitīvi novērtēja 25,5% respondentu, negatīvi - 34,9% aptaujāto, bet 12,5% - nezināja šo ministru. Tikmēr 27,1% iedzīvotāju nezināja, kā novērtēt Auguļa darbu.

Savukārt visbiežāk pozitīvi vērtēts ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS). Viņa darbu pozitīvi novērtēja 40,2% aptaujāto, tomēr 24,5% respondenti Dūklava darbu vērtēja negatīvi. Otrā biežāk pozitīvi vērtētā ministre ir Melbārde, bet trešais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Vērtējot pēc reitinga, aiz Melbārdes seko Dūklavs, tad iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), Rinkēvičs un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Tomēr augustā Rinkēviča reitings būtiski samazinājies salīdzinājumā ar aprīļa aptaujas datiem, kad viņa reitings bija augstākais no ministriem. Savukārt augustā pēc reitinga viņš ierindojas sestajā vietā. Kā liecina aptaujas dati, pašlaik Rinkēviča darbību pozitīvi vērtē 37,3% respondentu, negatīvi - 33,3%, bet 8,5% aptaujāto nav dzirdējuši par šādu ministru. Vēl 20,8% iedzīvotāju nevarēja atbildēt, kā vērtē ārlietu ministra darbu. Tikmēr aprīlī ārlietu ministra darbību pozitīvi vērtēja 47,1% aptaujāto, negatīvi - 21,5%, vēl 8,3% iedzīvotāju nebija dzirdējuši par šādu ministru. Aprīlī 23,1% aptaujāto nevarēja atbildēt, kā vērtē ārlietu ministra darbu.

Savukārt vissliktākais reitings ir Augulim, nedaudz augstāks - izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei (V), tad seko finanšu ministrs Andris Vilks (V) un ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Aptaujas tika veikta no 8.augusta līdz 18.augustam, un tajā piedalījās 1005 iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!