Jūnijā, salīdzinot ar iepriekšējiem šā gada mēnešiem, samazinājies eiroskeptiķu skaits, liecina Eiropas Savienības informācijas centra sniegtā informācija.
Jūnijā veiktajā sabiedriskās domas aptaujā iegūtie dati liecina, ka turpina palielināties to respondentu skaits, kas Latvijas dalību ES vērtē pozitīvi – 29,8% aptaujāto, maijā bija 27,4%, bet aprīlī – 26,7% aptaujāto.

Jūnijā arī turpināja samazināties negatīvi noskaņoto skaits – atbildi, ka Latvijas dalība ES ir "slikta lieta", jūnijā izvēlējušies 19,9%, maijā – 21,9%, bet aprīlī – 24% aptaujāto. Atbildi "ne laba, ne slikta lieta" izvēlējušies 45,5% aptaujas dalībnieku, maijā – 45,1%, bet aprīlī – 45,1% aptaujāto.

Latvijas dalību ES par "labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši latvieši, iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, Kurzemē dzīvojošie, valsts sektorā nodarbinātie, aptaujātie ar augstiem vai vidēji augstiem ienākumiem.

Neitrālu attieksmi – atbildi "ne laba, ne slikta lieta" – biežāk izvēlējušies aptaujātie vecumā no 40 līdz 54 gadiem, privātajā sektorā strādājošie, iedzīvotāji ar pamatizglītību, aptaujātie ar zemiem un vidēji zemiem ienākumiem, Vidzemē un Latgalē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

Latvijas dalību ES kā "sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, cittautieši, aptaujātie ar pamatizglītību, nestrādājošie, Rīgā dzīvojošie, respondenti ar zemiem vai vidēji zemiem ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!