Valdība jau jūlijā varētu apspriest izmaiņas ES fondu administrēšanā, grasoties samazināt patlaban ar šiem jautājumiem esošo aģentūru skaitu.

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andžs Ūbelis portālam “Delfi” sacīja, ka ir pavisam trīs modeļi, kā turpmāk varētu pārvaldīt ES fondu piešķirtos līdzekļus.

Pirmais no tiem, ko atbalsta finanšu ministrs Einars Repše, paredz pašreizējo astoņu aģentūru vietā izveidot vienu.

Otrais variants paredz saglabāt četras aģentūras – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) biznesa atbalstam, centrālo finanšu līguma aģentūru valsts atbalstam un projektiem, Valsts reģionālo attīstības aģentūru – reģionālajiem projektiem un Valsts Izglītības attīstības aģentūru – izglītības projektiem.

Trešais modelis paredz izveidot trīs aģentūras – katra no tām strādātu ar atsevišķu ES fondu – ERAF, Eiropas Sociālajam fondam un Kohēzijas fondu.

Kritēriji izvelei būšot tas, par cik varēs samazināt strādājošo skaitu, cik efektīvi katrs no modeļiem spēs pārvaldīt visus projektus un nodrošināt to uzraudzību, kā arī cik sekmīgi to ietvaros tiks attīstīti jau esošie projekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!