Četrās Veselības ministrijas (VM) padotības kapitālsabiedrībās no 1.maija valdes locekļu skaits tiks samazināts līdz trim cilvēkiem, informēja VM.
Šāds solis sperts līdzekļu taupības dēļ. Līdz ar to Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas iestāžu statūtos veikti grozījumi un apstiprinātas jaunās valdes.

Kā skaidro VM Preses centra vadītājs Oskars Šneiders, līdz šim Stradiņa slimnīcas, Austrumu slimnīcas un Bērnu slimnīcas valdē bija pieci locekļi, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas valdē - četri cilvēki, bet pārējo kapitālsabiedrību valdēs jau tagad ir tikai trīs locekļi. Taču VM norādīja, ka valdes locekļu vārdi tikšot publiskoti tikai rīt.

Turklāt ar 2009.gada janvāri atbilstoši Ministru kabineta pieņemtajam lēmumam par kapitālsabiedrību valžu locekļu atalgojuma samazināšanu arī VM padotībā esošajās kapitālsabiedrībās valžu locekļu atalgojums samazināts par 15% no 2008.gadā noteiktās mēneša atlīdzības.

VM pārraudzībā ir 15 kapitālsabiedrības-slimnīcas.

Jau tagad nevienā VM kapitālsabiedrībā nav padomes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!