Pagājušās nedēļas laikā Latvijā par 69% samazinājusies saslimstība ar gripu, liecina Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) gripas un citu elpceļu infekcijas slimību monitoringa dati.
SVA informē, ka ar gripu pagājušajā nedēļā slimoja vidēji 23 no 100 000 iedzīvotājiem, kas ir 4 reizes mazāk par epidēmisko slieksni (100 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem). Lai arī saslimstība ar gripu samazinās, pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu epidēmijas līmenī joprojām bija Gulbenes, Krāslavas un Līvānu pilsētās un reģionos. Ar aizdomām par saslimšanu ar gripu slimnīcās pagājušajā nedēļā ievietoti 26 pacienti.

Joprojām visbiežāk ar gripu slimo bērni. Turpina uzlaboties arī izglītības iestāžu apmeklējums: pagājušajā nedēļā bērnudārzus apmeklēja 76% audzēkņu, bet skolas – 90% audzēkņu.

Arī citās Eiropas valstīs gripas izplatība ir vērtējama kā vidēja, vairākās valstīs saslimstība ar gripu samazinājās vai saglabājās bez izmaiņām.

Lai ierobežotu gripas un citu elpceļu infekciju izplatību, SVA speciālisti aicina iedzīvotājus slimību plašas izplatības periodā pēc iespējas retāk apmeklēt vietas, kur uzturas daudz cilvēku, vēdināt telpas un mitrināt iekštelpu gaisu, kā arī atpūsties svaigā gaisā, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, vingrot, ēst pilnvērtīgus, vitamīniem bagātus uztura produktus, dzert daudz šķidruma un saglabāt labu garastāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!