Foto: DELFI

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš oktobrī gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās no "Latvijas attīstībai" saraksta tomēr nestartēs, apstiprināja partijas līderis Einārs Repše.

"Tie nav nekādi jaunumi, mums saruna ar Sandi Ozoliņu jau bija notikusi pirms kāda laika, kurā viņš informēja, ka patlaban vēlas ieturēt pauzi un rūpīgāk pavērot, kas notiek Latvijas politikā," teica Repše.

Repše sacīja, ka ciena Ozoliņa izvēli, bet "varbūt nemaz nebūtu bijis slikti, ja viņš būtu startējis aktīvāk". "Tā kā viņš nesaka, nē, uz visu turpmāko dzīvi, bet patlaban grib paņemt pauzi, cerēsim, ka kaut kad viņš iesaistīsies arī aktīvajā politikā," piebilda partijas vadītājs.

Partija vēl neesot paspējusi Ozoliņu iekļaut deputātu kandidātu sarakstā, jo Ozoliņš par savu lēmumu esot informējis savlaicīgi. "Nē, nepaspējām. Viņš [savu lēmumu nestartēt vēlēšanās] paskaidroja ļoti cilvēciski un dziļi, viņa motivāciju saprotu," norādīja Repše.

Pats Ozoliņš piektdien plānojis nākt klajā ar paziņojumu par savu izvēli.

Arī "Latvijas attīstībai" ģenerālsekretārs Juris Pūce atstāsta, ka Ozoliņš vēl nejūtoties gatavs startēt uz Saeimu un vēlas veltīt laiku tam, lai tiktos ar uzņēmējiem un izprastu situāciju, problēmu būtību. Pēc Pūces vārdiem, no "Latvijas Nākotnes foruma" Ozoliņš nenovēršoties.

Uz jautājumu, vai hokejista lēmums nebūs partijai zaudējums, veidojot sarakstus uz vēlēšanām, Pūce atbildēja: "Nav tā, ka mēs izmisumā kunkstam".

Maija beigās intervijā Latvijas Televīzijā Ozoliņš paziņoja par savas profesionāla sportista karjeras beigšanu un iesaistīšanos politikā.

Viņš sacīja, ka pēc aizvadītās sezonas noslēguma bijis krustcelēs, taču tagad pieņēmis lēmumu par savu nākotni, kurā vairs sevi neredz kā profesionālu hokejistu. Turpmāk viņš savus spēkus veltīs politikai, iesaistoties partijas "Latvijas attīstībai" darbībā, kļūstot par biedrības "Latvijas Nākotnes forums" ģenerālsekretāru.

Jau kādu laiku Ozoliņš bija ticies ar daudzu Latvijas politisko partiju līderiem, gan ar jaunizveidotām partijām, gan ar valdībā esošām partijām. Viņš ir uzklausījis politiķu viedokļus dalījies ar savu pieredzi, domām un nākotnes vīziju.

Partija "Latvijas attīstībai" neveiksmīgi startēja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, nespējot pārvarēt 5% barjeru. Ozoliņš tolaik televīzijas raidījumā skaidroja, ka lēmumu par pievienošanos tieši šim politiskajam spēkam pieņēmis vēl krietni pirms vēlēšanām, taču speciāli nav to darījis zināmu, lai neietekmētu vēlēšanu rezultātus.

Sandis Ozoliņš 15 sezonas spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur 1996.gadā ar Kolorādo "Avalanche" izcīnīja Stenlija kausu. Latvijā Ozoliņš  atgriezās 2009.gadā, lai pievienotos Rīgas "Dinamo", kur nospēlēja četras sezonas, arī aizvadīto.

Savukārt Latvijas izlasē viņš ir piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos. Februārī Ozoliņš  bija spilgts komandas līderis un vienības kapteinis Soču olimpiskajās spēlēs, kur tika izcīnīta 8.vieta. Valstsvienībā viņš aizvadīja 40 spēles, kurās guva deviņus vārtus un atdeva 26 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!