Šodien jaunuzceltajā Rīgas pašvaldības dzīvojamajā ēkā Zalves ielā 46 dzīvokļa atslēgas tika piešķirtas Jeļenai Gavriļčukai, kura dzīvokli rindā gaidīja 28 gadus. Saņemot dzīvokļa atslēgas, Gavriļčuka pauda prieku un solījās kopt un uzturēt māju un tās apkārtni, lai tā vienmēr būtu kā jauna.
Šodien Zalves ielā 46 tika pasniegtas sešu dzīvokļu atslēgas pirmajiem mājas iemītniekiem. Pirms ēkas atklāšanas Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs pauda prieku un gandarījumu par to, ka beidzot pēc valsts neatkarības atgūšanas Rīgā ir uzcelta jauna pašvaldības dzīvojamā māja. Pēc ēkas atklāšanas Bojārs informēja, ka Rīgā steidzami nepieciešami dzīvokļi 9000 ģimeņu, bet kopumā nepieciešami ap 25 000 dzīvokļu. Pašvaldības dzīvojamā fonda palielināšana esot atkarīga no pašvaldības finansiālajām iespējām, norādīja Bojārs.

Zalves ielā 46 mājā ir 32 vienistabas dzīvokļi un astoņi divistabu dzīvokļi. Vienistabu dzīvokļa vidējā platība ir 32 kvadrātmetri, bet divistabu dzīvokļi vidēji ir 50 kvadrātmetrus lieli.

Viena kopējās platības kvadrātmetra izmaksas, ieskaitot apdari, ir Ls 240. Zalves ielas 46.nama rekonstrukcijas projekta izstrādi un ēkas būvniecības pabeigšanu nodrošināja Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks". Mājas apkārtne tiks labiekārtota līdz 15.maijam.

Vairums dzīvokļu izīrēti maznodrošinātām pensijas vecuma personām, kuras dzīvokļu rindā bija reģistrētas līdz 1993.gada nogalei. Lielākā daļa jauno dzīvokļu īrnieku līdz šim dzīvojuši komunālajos un tikai daļēji labiekārtotos dzīvokļos denacionalizētos vai likumīgajiem īpašniekiem atdotajos namos.

Lai paplašinātu pašvaldības dzīvojamo fondu, Rīgas dome 2002.gadā sarīkoja dzīvojamo māju iegādes konkursu, kura rezultātā ar dzīvojamo platību varēs nodrošināt vairāk nekā 400 ģimeņu.

Līdz šā gada 1.septembrim "Rīgas pilsētbūvnieks" plāno nodot ekspluatācijā arī Rīgas domes iegādāto dzīvojamo ēku Gobas ielā 22 b. Līdz šā gada 1.oktobrim paredzēts pabeigt 2.kārtas būvdarbus Biešu ielā 6, kā arī pilsēta iegūs savā īpašumā 72 dzīvokļus Ādažos, Attekas ielā 20.

Rīgas dome arī nopirkusi kopmītnes tipa ēku Prūšu ielā 25a ar 200 istabām, no kurām lielākā daļa jau izīrētas personām, kurām neatliekami bija jāsniedz pašvaldības palīdzība nodrošināšanai ar dzīvojamām telpām.

Pērn Rīgas dome iegādājās arī nekustamo īpašumu Platajā ielā 9. Šajā ēkā ar kopējo platību 1195 kvadrātmetri un 2141 kvadrātmetru zemesgabalu ir 43 istabas un koplietošanas telpas, kuras jau izīrētas.

"Rīgas pilsētbūvnieks" plāno ievērojami palielināt dzīvojamo fondu, pabeidzot paneļu māju būvniecību Dreiliņos. Jau šogad plānots nodot ekspluatācijā Dreiliņu 1.kārtu, izbūvējot 250 dzīvokļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!