Foto: stock.xchng
Piektdien, 5.decembrī, stājas spēkā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) noteikts pagaidu aizliegums jaunai psihoaktīvai vielai "thienoamphetamine", portālu "Delfi" informē SPKC.

Lēmums adresēts fiziskām un juridiskām personām, kuras izgatavo, iegādājas, glabā, pārvadā, pārsūta vai izplata vielu "thienoamphetamine".

Decembrī SPKC Agrīnās brīdināšanas sistēmā saņemts ziņojums par iespējamu vielas "thienoamphetamine" identifikāciju Latvijā. Līdz šim viela "thienoamphetamine" identificēta trīs valstīs – Čehijas Republikā, Apvienotajā Karalistē un Vācijā.

Viela "thienoamphetamine" ir līdzīga amfetamīna tiofēnam. Vielas "thienoamphetamine" un to saturošu izstrādājumu lietošana var radīt nopietnu kaitējumu personas veselībai, bīstamību dzīvībai, kā arī apdraudējumu sabiedrības drošībai kopumā.

SPKC pagaidu aizliegumu jaunai psihoaktīvai vielai nosaka uz laika periodu līdz 12 mēnešiem, saskaņā ar likumu "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību".

Līdz šim, ieskaitot aizliegumu vielai "thienoamphetamine", SPKC izdevis jau 28 aizliegumus jaunām psihoaktīvām vielām, kas visas ir bīstamas cilvēka dzīvībai un veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!