Foto: LETA
Ņemot vērā profesionālās darbības atkārtotu negatīvu novērtējumu, no amata tiek atbrīvota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Una Melameda, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šodien Augstākā tiesa, neminot personas identitāti, paziņoja, ka Disciplinārtiesa atstājusi negrozītu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas lēmumu par kādas pirmās instances tiesas tiesneses profesionālās darbības atkārtotu negatīvu novērtējumu.

Līdz ar Disciplinārtiesas lēmumu spēkā stājies Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas 2020.gada 19.jūnija lēmums par atkārtotu negatīvu tiesneša profesionālās darbības novērtējumu. Saskaņā ar likumu, ja tiesnesis atkārtoti saņem negatīvu atzinumu, viņu atbrīvo no amata.

Disciplinārtiesas lēmums nav pārsūdzams. Pilns lēmums būs pieejams 20.oktobrī un tiks publicēts arī Augstākās tiesas mājaslapā.

Aģentūrai LETA zināms, ka minētā tiesnese ir Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Melameda.

LETA arī šī gada sākumā rakstīja, ka Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēmusi Melamedai piemērot disciplinārsodu - mēnešalgas samazināšana par 10% uz sešiem mēnešiem. Viņai disciplinārsods piemērots par to, ka gandrīz divus gadus un deviņus mēnešus kavējās, izvērtējot Polijas policijas tiesiskās palīdzības lūgumu. Tāpat šāds disciplinārsods piemērots arī, jo viņa vairāk nekā 17 mēnešus kavējās, nosūtot citā lietā iesniegto apelācijas sūdzību apelācijas instances tiesai.

LETA arhīvs liecina, ka Melameda kā Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese zvērestu nodeva 2006.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!