Šobrīd Tieslietu ministrijā (TM) saņemti jau desmit pretendentu pieteikumi konkursā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam, aģentūra LETA uzzināja TM Personālvadības departamentā.
Pieteikumi konkursam tiek gaidīti līdz šodienai plkst.17, taču nav izslēgts, ka rīt vēl kāds pieteikums varētu tikt saņemts pa pastu. Kā informēja TM preses sekretārs Leonards Pāvils, konkursa komisija pretendentu izvērtēs sēdē pirmdien, 15.jūlijā. Savukārt intervijas ar komisijas izvēlētajiem kandidātiem notikšot 17.jūlijā un 18.jūlijā.

Jāatgādina, ka atkārtots konkurss šim amatam tika izsludināts pēc tam, kad valdība noraidīja visus iepriekš izvirzītos kandidātus. Amata pretendentiem jāatbilst KNAB likuma 4.panta un likuma "Par valsts noslēpumu" 9.panta prasībām, kandidātiem jābūt augstākajai izglītībai, vismaz divu gadu pieredzei vadošā darbā, prasmei strādāt ar datoru, teicamām latviešu valodas zināšanām, kā arī jāspēj sarunāties par profesionālās darbības jautājumiem vismaz divās svešvalodās.

Kā prasības KNAB vadītāja amata kandidātiem izvirzītas arī prasme objektīvi un patstāvīgi pieņemt lēmumus, izpratne par korupcijas novēršanu un apkarošanu, laba reputācija, bet par priekšrocībām tiks uzskatīta arī pieredze jaunu struktūru veidošanā un attīstībā, vismaz trīs gadu pieredze operatīvajā un izziņas darbā, prokurora vai tiesneša amatā. Pretendentiem TM jāiesniedz savs CV, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, norādot arī divas personas, kuras par kandidātiem var sniegt atsauksmes.

Kā ziņots, 18.jūnijā Ministru kabinets nolēma, ka pirmais konkurss KNAB priekšnieka amatam beidzās bez rezultāta, jo abi konkursa komisijas atbalstītie pretendenti pietiekamā līmenī nepārvaldīja divas svešvalodas, ko prasa likums. Līdz ar šī konkursa noslēgšanos bez rezultātiem KNAB nevarēja uzsākt darbu 1.jūlijā, kā to paredz likums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!