Valsts Sanitārā inspekcija (VSI) par higiēnas un epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem pagājušajā gadā piemērojusi naudas sodus Ls 113 204 kopsummā. Kā informēja VSI Izglītības un ārējo sakaru daļas vadītājas vietniece Solvita Ulmane, no kopumā uzliktās soda naudas sodītās personas valsts budžetā iemaksājušas Ls 88 520 jeb 78%.
Pēc Ulmanes teiktā, valsts budžetā neieskaitītās summas pašlaik ir "piedziņas procesā". Pagājušajā gadā, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, par 2% uzlabojusies proporcionālā attiecība starp piemēroto naudas sodu kopsummu un summu, ko sodītās personas iemaksājušas valsts budžetā.

VSI amatpersonas savas kompetences jomās ir tiesīgas uzlikt kontrolējamajām fiziskajām un juridiskajām personām administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktos administratīvos sodus. Naudas sodi tiek iekasēti tikai bezskaidras naudas norēķina veidā, iemaksājot tos Valsts kasē.

Naudas sodi uzņēmējiem tiek uzlikti par nopietniem normatīvo aktu prasību pārkāpumiem higiēnas un epidemioloģiskās drošības jomā, kā arī gadījumos, kad uzņēmēji atkārtoti nav ievērojuši VSI aizrādījumus sakārtot savu darbību atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!