Foto: Scanpix
Ziemassvētkos, neprasmīgi rīkojoties ar pirotehniku, divi iedzīvotāji guvuši traumas. Vienā gadījumā cietušajam petarde sprāgusi rokā, un viņš guvis plēstas brūces plaukstā, otrā gadījumā tā izsprāgusi telpā un cietušajam konstatēti roku un kāju apdegumi, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kopumā aizvadītajās divās brīvdienās neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukumu skaits daudz neatšķīrās no ikdienas. "Arī iemesli, kāpēc mūsu mediķi bija nepieciešami, būtiski neatšķīrās no citām dienām. Bija slēpotāji, kuri, slēpojot no kalna, krituši. Kopumā svētku dienās esam četrus ziemas prieku baudītājus nogādājuši slimnīcā," stāsta NMPD sabiedrisko attiecību pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Līdzīgi kā citās ziemas dienās vidēji četriem pieciem cilvēkiem konstatēta ķermeņa atdzišana. Piemēram, slimnīcās nogādāti iedzīvotāji, kuri ilgstoši atradušies nekurinātās telpās. "Piemēram, kāds seniors pēc veselības stāvokļa straujas pasliktināšanās pakritis un ilgstoši gulējis uz vēsas grīdas. Bet ir arī jāatzīmē, ka diemžēl starp cietušajiem ir arī cilvēki, kuri pēc alkohola lietošanas nebija spējuši nonākt savā galamērķī un pakrituši sniegā vai aizmiguši uz soliņa, un tad kāds garāmgājējs viņus bija pamanījis,"stāsta NMPD pārstāve.

Tāpat gūtas traumas, krītot uz slidenām ielām un aplejoties ar karstiem dzērieniem. Pāris gadījumos mazi bērni sev uzrāvuši krūzes ar karstiem dzērieniem. "Savukārt Latgalē bija smagāka situācija, kad, sajaucot auksto ūdeni ar karsto, apdegumus guva kāds pusaudzis," norāda Skujiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!