Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Aizsardzības ministrija (AiM) izskatīšanai valdībā virza priekšlikumu arī turpmāk Jānim Sārtam uzticēt Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos (STRATCOM) vadību.

Sārts STRATCOM vadītāja pienākumus pilda kopš 2015. gada 1. septembra. Pozitīva valdības lēmuma gadījumā viņš centru turpinās vadīt līdz 2027. gada 31. augustam.

AiM informē, ka STRATCOM darbību divreiz vērtējusi NATO, sniedzot pozitīvus atzinumus par centra darbību un NATO akreditēta izcilības centra statusa saglabāšanu.

"Tas ir lielisks piemērs labi izveidotam, attīstītam centram, kas ir spējīgs sniegt būtisku pienesumu NATO, stratēģiskās komunikācijas jomā. Tam ir laba sasaiste ar NATO struktūrām un tas ir plaši atzīts kā vadošais ekspertīzes sniedzējs savas darbības jomā," minēts 2022. gada 1. novembra atzinumā par STRATCOM.

Papildus darba programmai šo gadu laikā STRATCOM ir tikuši uzticēti tādi svarīgie uzdevumi kā NATO Stratēģiskās komunikācijas doktrīnas izstrādes vadība, NATO Militāri publisko attiecību doktrīnas izstrādes vadība un NATO valstu stratēģiskās komunikācijas disciplīnas vadība.

Vienlaikus šobrīd notiek intensīvs darbs pie jauno mākslīgā intelekta tehnoloģiju aprobēšanas konceptuālā un praktiskā līmenī stratēģiskajā komunikācijā.

AiM atzinīgi vērtē Sārta darbu STRATCOM direktora amatā un uzskata, ka viņam būtu jāturpina vadīt centrs arī nākamajā rotācijas periodā.

Sārts šā gada 25. maijā izteica piekrišanu turpināt pildīt STRATCOM direktora pienākumus nākamajā rotācijas terminā, proti, līdz 2027. gada 31. augustam.

Sārta vārds iepriekš izskanēja starp iespējamajiem nākamā Valsts prezidenta amata kandidātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!