Foto: LETA

Ar militārajām mācībām "Zapad 2017" Krievija grib iebiedēt Baltijas valstis, rādot, ka nevajag darīt kā šai lielvalstij nepatīk, otrdien LNT raidījumam "900 sekundes" pauda NATO Izcilības centra direktors Jānis Sārts, piebilstot, ka zināmā mērā tā savu mērķi ir panākusi.

Eksperts atzina, ka Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Zapad 2017" apmērā ir lielākās Eiropā un pēc sava satura vērstas uz uzbrukumu. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nevajadzētu pārspīlēt ar kara iespējamību Krievijai ar Baltijas valstīm. "Tas būtu uzbrukums NATO un NATO ir spēcīgāka par Krieviju," noteica NATO centra direktors.

Jau ziņots, ka pēc nedēļas, 14. septembrī, Baltkrievijā sāksies nedēļu garās militārās mācības "Zapad" 2017".

Kopīgie Krievijas un Baltkrievijas spēku treniņi "Zapad" notiek reizi četros gados vienlaikus dažādos poligonos un ierasti ir vērienīgi, taču šogad tiem pievērsta pastiprināta uzmanība. Tam iemesls ir neskaidrais spēku apmērs un potenciālā iespējamība mācības izmantot kāda cita uzdevuma aizsegam.

Tāpat vēstīts, ka Baltkrievijas Aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Andrejs Ravkovs iepriekš norādīja militāro mācību norises vietas, un Domnīcas "The Atlantic Council" Digitālo ekspertīžu laboratorijas (DFRLab) pētnieki, izmantojot publiski pieejamo informāciju, noskaidrojuši, kas par tām uzzināms. Sadarbībā ar DFRLab, "Delfi" piedāvā iepazīsties ar secinājumiem šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!