Foto: LETA

Teroristiskā organizācija "Islāma valsts" ir ieguvēja no Krievijas uzbrukumiem mēreno nemiernieku pozīcijām, šādu viedokli intervijā pauda centra direktors Jānis Sārts.

Vaicāts, vai ir novērojamas kādas izmaiņas ''Islāma valsts'' propagandā kopš Krievijas iebrukuma Sīrijā, Sārts atzina, ka lielas izmaiņas nav redzētas, jo pirmās nedēļās 80% no Krievijas mērķiem nav bijuši ''Islāma valsts'' mērķi, bet mēreno nemiernieku pozīcijas.

"Līdz ar to savā ziņā ''Islāma valstij'' šie uzbrukumi ir izdevīgi," sacīja Sārts, piebilstot, ka gadījumā, ja Krievijai izdosies apspiest mērenos nemierniekus, pie varas būs vai nu ''Islāma valsts'', vai esošais režīms.

Jau vēstīts, ka Krievijas armija 30. septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai.

Atbilstoši oficiāliem datiem nepilna mēneša laikā Krievijas lidmašīnas iznīcinājušas vairāk nekā 8000 mērķu pārsvarā ar augstas precizitātes raķetēm un koriģējamām aviobumbām.

Sīrijā kopš 2011. gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!