Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pēdējo mēnešu laikā Krievija Ukrainā realizē "gļēvuļu karu", vērtējot notiekošo Krievijā raidījumam "900 sekundes" sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Viņš uzsvēra, ka okupantu spēkiem joprojām ir problēmas ar apgādi un komandcentriem.

Savukārt, komentējot Baltijas valstu un Polijas prezidentu vizīti Kijivā, Sārts sacīja, ka tā ir simboliska, taču svarīga. Viņš arī atgādināja, ka Latvija ir starp tām valstīm, kas darījusi ļoti daudz, lai palīdzētu Ukrainai.

Ieskicējot nākotni, Sārts sacīja, ka, ja kritīs Mariupole, tad tas ļaus Krievijas spēkiem nosūtīt savas armijas vienības uz ziemeļiem. Tāpat šādā gadījumā viņiem būs lielākas iespējas slēpt savu kara noziegumu sekas. Viņš gan pesimistiski raudzījās uz iespēju, ka Mariupoles aizstāvji varētu sagaidīt brīdi, kad Ukrainas armijai būs iespēja un spēki atbrīvot aplenkto pilsētu.

Eksperts arī sacīja, ka pēdējā laikā Krievijas darbības rietumu virzienā bijušas saistītas ar neveiksmīgiem centieniem graut sabiedroto vienotību.

"Delfi" jau vēstīja, ka Krievijas invāzija Ukrainā norit jau 50. dienu. Notiekošajam iespējams sekot līdzi teksta tiešraidē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!