Lai arī Zaļo un Zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošā Latvijas Zaļā partija (LZP) nolēmusi neatbalstīt Tautas partijas (TP) piedāvāto valdības reorganizācijas plānu, TP uzskata, ka vēl pāragri plānu dēvēt par neveiksmīgu pat, ja tā atbalstam Saeimā teorētiski palikušas vien 50 deputātu balsis. TP uzsver, ka atsevišķi Vides ministrijas ir reti kurā Eiropas valstī, un norāda, ka būtu dažādi citi varianti kā vides jautājumu risināšanu atstāt LZP kontrolē.
Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis portālam "Delfi" atzina, ka LZP lēmums vēl nenozīmē plāna izgāšanos un attiecīgi arī Godmaņa valdības krišanu. Kučinskis aicināja sagaidīt piektdien koalīcijas sarunas, kā arī uzsvēra, ka Ministru kabineta reorganizācija ir valdības kompetences jautājums, par kuru nebūtu jālemj Saeimai, kurā tā atbalstam varētu pietrūkt balsis.

Kučinskis arī norādīja, ka valdība nevar "vienas partijas identitātes saglabāšanai" atstāt veselu ministriju. Reti kurā Eiropas valstī esot atsevišķas Vides ministrijas, līdzīgi arī Lietuvā un Igaunijā vides jautājumu risināšana ir uzticēta apvienotām iestādēm.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde nolēmusi neatbalstīt Vides ministrijas likvidāciju, ko paredz TP piedāvātais valdības reorganizācijas plāns.


"Nacionālās valsts atdzimšana gāja roku-rokā ar vides aizsardzības sistēmas un politikas rašanos. Latvijas neatkarības veidošanas pirmajās rindās bija vides nevalstiskās organizācijas. Mēs uzskatam, ka likvidējot vides politiku tiks nodota viena no atjaunotās Latvijas valsts pamatvērtībām - Latvijas daba un vide," teikts LZP paziņojumā.

No LZP saraksta 9.Saeimas vēlēšanās startēja pašreizējais vides ministrs Raimonds Vējonis, dabas pētnieks Ingmārs Līdaka, deputāts Leopolds Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!