Foto: F64
Bijušais kontrabandas apkarotājs, tagad par kukuļošanu un nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā apsūdzētais Vladimirs Valškevičs kļuvis krietni trūcīgās, par to liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

2010.gadā Vaškeviča mantība kopā ar algu un uzkrājumiem bija 18 083,44 lati. Savukārt pērn Vaškevičs algā Finanšu ministrijā saņēmis 1430 latus, bet dažādās valūtās uzkrājis 1728 latus.

Deklarācijas iesniedzēja īpašumā, valdījumā vai lietošanā nav nekustamo īpašumu, taču viņam joprojām pieder 2008.gada izlaiduma automašīna "Subaru Impreza".

Deklarācijā par 2011.gadu vairs nav 2492,24 latu lielās parādsaistības, kuras Vaškevičs bija deklarējis gadu iepriekš.

Jau vēstīts, ka bijušais VID Muitas kriminālpārvaldes boss Vaškevičs pērn iekūlās vairākās ķezās. Viņu aizturēja par 50 000 eiro kukuļa došanu vadošam muitas darbiniekam. Līdz ar to Vaškevičs zaudēja amatu Finanšu ministrijā, un uz laiku nokļuva cietumā, no kura gan vēlāk tika atbrīvots pret drošības naudu.

Papildus kreņķus Vaškevičam radīja spriedums kādā citā lietā - divi gadi cietumā par kredītkartes lietošanu, kuru nebija savulaik norādījis valsts amatpersonas deklarācijā. Šai lietā spriedums vēl nav stājies spēkā, tāpēc Vaškevičs staigā uz brīvām kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!