Aizdevuma summa no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) Latvijai būs zināma otrdien, bet jau tagad ir skaidrs, ka līdz ar aizdevuma saņemšanu valdība arī apņemsies nodrošināt, ka netiks samazinātas pensijas, kā arī netiks mazināts Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums.
Tā pirmdien pēc sarunām ar SVF atzina premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). Viņš arī atkārtoti uzsvēra, ka lata kurss attiecībā pret eiro paliek nemainīgs, un fonds šai prasībai, kuru Latvija iepriekš sarunās minējusi kā prioritāti, ir piekritis,

Paredzams, ka pirmdienas vakarā valdība saņems nodomu vēstuli no SVF. Tālāk valdībā naktī videokonferencē vēlreiz pārrunās ar SVF pārstāvjiem aizdevuma nosacījumus.

Tad ar gaidāmajiem nākamā gada budžeta samazinājumu tiks iepazīstināti arī ministri. Otrdienas rītā Godmanis plāno tikties ar pašvaldību vadītājiem, jo sarunu rezultāti "skars arī pašvaldības".

Valdības sēdē otrdien tiks skatīts nākamā gada budžeta samazinājums un tikai pēc tam premjers sola informēt sabiedrību par to, cik Latvija aizņemsies no SVF ekonomiskās krīzes risināšanai.

Godmanis arī aizvien nav atklājis, kādiem tieši mērķiem tiks izmantota SVF aizdotā nauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!