Koalīcijas partiju sarunas par valdības saglabāšanu šodien beigušās, nepieņemot lēmumus, kā rīkoties tālāk.
"Katrai partijai ir savas idejas. Mēs turpināsim konsultācijas ar opozīcijas partijām," pēc sarunām žurnālistiem atzina Zaļo un zemnieku savienības frakcijas pārstāve, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre. Viņa arī uzsvēra, ka partijas vienojušās turpināt darbu koalīcijā.

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) frakcijas vadītājs Māris Grīnblats sacīja, ka partija neredz iespēju darboties valdībā kopā ar Tautas Saskaņas partiju (TSP).

Grīnblats norādīja, ka arī TSP priekšsēdētāja Jāņa Jurkāna darbība pirms 11 gadiem ārlietu ministra amatā ir bijusi pretrunīga, jo bijušas neskaidrības par naudas izlietojumu ministrijā. Turklāt Jurkāns nenoliedz, ka ir pazīstams ar baņķieri Aleksandru Laventu, piebilda Grīnblats.

"Viņš [Jurkāns] varbūt ir brīvs no Latvijas oligarhiem, bet ne no ārvalstu," sacīja TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs.

Tai pašā laikā "tēvzemiešu" vadītājs norādīja, ka jebkura opozīcijas partija var atbalstīt valdību balsojumos Saeimā.

Savukārt partijas "Jaunais laiks" frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka partija ir atvērta sarunām. Lai arī šobrīd nav nekāda konkrēta situācijas risināšanas modeļa, pie tā tiek strādāts.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijas Pirmā partija pameta koalīciju un atsauca savus ministrus no valdības. Koalīcijas partijām - "Jaunajam laikam", Zaļo un zemnieku savienībai un apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - Saeimā ir 45 balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!