Foto: Publicitātes attēli
Sarunu festivālu "Lampa" klātienē šogad drīkstēs apmeklēt tie cilvēki, kuri varēs uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā. Festivāla komanda aicina parūpēties par digitālo Covid-19 sertifikātu, lai sarunas varētu piedzīvot klātienē, portālam "Delfi" ziņoja festivāla pārstāvji.

"Lampa" notiks daļēji attālināti, turklāt būs arī jaunas festivāla norises vietas Cēsu pilsētā – Vienības laukumā, Maija parkā, Rožu laukumā, Pils laukumā, Ruckas parkā un citur, tiešsaistē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā.

Festivāls notiks 20. un 21. augustā, un jau pēc mazāk nekā divām nedēļām, proti, 20. jūlijā, festivāla rīkotāji izziņos pasākuma programmu, kurā šogad iekļauti teju 200 pasākumi par sabiedrībā aktuālām tēmām.

"Šis festivāls būs atšķirīgs no iepriekšējiem, apgūstot gan jaunu – daļēji attālinātu – formātu, gan jaunas festivāla norises vietas. LAMPAS komanda ļoti priecājas, ka festivāla pasākumi atkal varēs notikt klātienē, jo visvērtīgākās tomēr ir tās sarunas, kas norisinās, sarunu biedriem esot kopā un ieskatoties viens otram acīs. Tiesa, lai tas vispār varētu notikt un festivālu drīkstētu apmeklēt vairāk par 1000 cilvēku, mēs ceram uz apmeklētāju atbildību un sapratni, LAMPAS klātienes pasākumos rūpīgi ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus," preses paziņojumā medijiem aicina Sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica.

Covid-19 digitālais sertifikāts būs jāuzrāda kopā ar ID karti vai pasi. Ņemot vērā šos nosacījumus, klātienē festivāls šogad būs pieejams apmeklētājiem no 12 gadu vecuma. Tiesa, festivāla norisei būs iespējams sekot līdzi jebkur, vērojot diskusijas tiešraidē vai pievienojoties domubiedriem "Lampas" kopā skatīšanās vietās. Tās būs gan bibliotēkas un kultūras nami, gan koprades telpas un kafejnīcas visā Latvijā – no Alojas līdz Dundagai. Pilns kopā skatīšanās vietu saraksts būs pieejams līdz ar programmas izziņošanu 20. jūlijā.

"Lai cik ļoti mēs vēlētos klātienē uzņemt visus apmeklētājus, arī tos, kuri var uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, pasākuma formāts un valstī spēkā esošie drošības noteikumi diemžēl to nepieļauj. LAMPAS specifiskais formāts neļauj nodrošināt personalizētas sēdvietas visiem apmeklētājiem, turklāt, uzņemot arī testētos dalībniekus, klātienes apmeklējuma iespēja būtu atļauta ļoti ierobežotam cilvēku skaitam. Tāpēc šī ir vienīgā iespēja "Lampai" šogad notikt arī klātienē, bet esam parūpējušies, lai festivāla pasākumi būtu pieejami ikvienam, tos baudot jebkurā sev ērtā vietā attālināti. "Lampa" bija, ir un būs visiem pieejama bez maksas," atgādina Morica.

Tāpat "Lampas" komanda aicina pievienoties brīvprātīgos, lai nodrošinātu festivāla norisi. Pavisam vajadzīgs vairāk nekā 100 brīvprātīgo, tāpēc festivāla rīkotāji aicina interesentus, jo īpaši Cēsu un apkaimes iedzīvotājus, pieteikties līdz 14. jūlijam.

Par brīvprātīgo var kļūt ikviens interesents, kuram ir vismaz 16 gadu. Lai pienācīgi plānotu un organizētu komandas drošību pasākuma laikā, visiem festivāla brīvprātīgajiem jābūt vakcinētiem vai pēdējo sešu mēnešu laikā pārslimojušiem Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!