Foto: Publicitātes attēli
22. aprīlī plkst. 16 portāls "Delfi" pārraidīs kārtējo "Sarunu skola LAMPA" nodarbību - "Laikmetīgā māksla kā saruna par aktuālo".

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore un nodarbības vadītāja Solvita Krese, atbildot uz bieži uzdoto jautājumu – kas ir laikmetīgā māksla, kā populārākās atbildes bieži vien min, ka tā ir sava laikmeta spogulis vai arī, ka laikmetīgā māksla ir domāšanas forma.

Laikmetīgo mākslu mēs varam arī pielīdzināt valodai, kas visai precīzi spēj artikulēt mūsdienu pasaules norises un reaģēt uz sabiedrības aktualitātēm.

Krese ir mākslas kuratore ar plašu pieredzi lokālā un starptautiskā mērogā, kas kopš 2000. gada vada Latvijas Laikmetīgās mākslas centru (LLMC).

Viņai ir bijusi kuratore un līdzkuratore daudzskaitlīgām liela mēroga starptautiskās izstādēm – tai skaitā, "Pārvietojamās ainavas" LNMM, Rīga; James Gallery, CUNY, Ņujorka, (2019); "Nenorunātās tikšanās ", izstāžu zāle "Arsenāls" , Rīga, (2019); Den Frie mākslas centrs, Kopenhāgena; "Akademia. Performing life", Villa Vassilieff; Paris (2018); " Identitāte. Aiz neskaidrības priekškara" Ukrainas Nacionālais mākslas muzejs, Kijeva, 2016; "Re: visited", Rīgas mākslas telpa, Rīga (2014); "Telling tales", Nacionālā mākslas galerija, Viļņa; KUMU, Tallina; CentrePasquArt, Biel (2014); "Alternativa", Wyspa, Gdaņska (2013); "Mobilais muzejs ", Rīga (2007); "Robežpārkāpēji. Laikmetīgā māksla no 80tiem", LNMM, Rīga (2005); "Ķermenis Baltijas fotogrāfijā", Berlīne (2005); "Faster than history", Kiasma, Helsinki (2004), u.c.

2009. gadā viņa aizsāk laikmetīgās mākslas festivālu "Survival Kit" un ir tā kuratore līdz 2019. gadam. Viņa pasniedz LMA un ISSP (International School of Photography).

"Sarunu skola LAMPA" ir praktisku nodarbību cikls, kas norisinās kopš 2018. gada un kuru laikā ikviens var gūt praktiskas iemaņas labākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem. Sākot ar 2021. gada pavasari "Sarunu skola LAMPA" uzsāk sadarbību ar portālu "Delfi", nodarbībām kļūstot pieejamām "Delfi" Tiešraižu sadaļā.

"Sarunu skolu LAMPA" atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!